Rundkast gjennom by`n,snegler og Nidelven Båtræs! :)

Det å forflytte seg fra et sted til et annet er noe vi alle gjør. -Og vi gjør det mange ganger om dagen. Sånn i nærmiljøet går jeg på mine to ben. Bussen er jo også et suverent forflyttningmiddel når distansen kan måles i mil!  Når det er ferie så gjør vi unna det meste av forflyttningen ved hjelp av et digert fly.

Men noen forflytter seg ved hjelp av hopp,sprett og rundkast! :)    På min vei over bytorget så ser jeg en som spretter over en benk,så stusser han i mot den nederste delen av sokkelen som Olav Tryggvason-statuen står på.  Det er flere som driver på samme måte..! En svinger så elegant over rekkverket på et av byens hoteller og mer eller mindre “går oppover” en stolpe,før han slenger seg videre avgårde..  Denne sporten har jeg sett på TV. Den har et navn,men det kan jeg ikke huske hva er.  Noen er så avanserte at de spretter over høye gjerder,foretar rundkast fra verandaer og og ned på lavere byggninger og så ned på bakken! Det er ganske utrolig -og skremmende-  å se på disse sprekingene som “rundkaster seg” gjennom byen! :)

Når det virkelig gjelder kan jeg komme opp i en ganske imponerende hastighet nedover trappene her i blokka vår..før jeg kaster meg ut hovedøren  og slenger meg rundt svingen..for å rekke forflyttingsbussen min! ;)

Mat.  En virkelig god ting. Eller hundrevis av gode ting! :)   Favoritter har jeg,helt klart. Husker at diverse familiemedlemmer sa til oss ungene (for snart 100 år siden..) : “Det er mat! og det er ingenting som heter uææhh,eller æsj..”  Joda,det er det!!  Snegler. Det er en av de matrettene (!??)  som er  uææhh, æsj og fydda! -samtidig! ;)   “Snegler i hvitløksmør med krutonger og papirka” sto det på menyen..  Hjelp!  I fullt alvor var det flere som valgte denne her..eh..vel..greia til forrett!

I en blandig av forferdelse og fascinasjon satt jeg å så på at denne retten ble spist,vurdert og kommentert etter det som sikkert er reglene for sånt… En av disse snodige menneskene spidder en snegle med gaffelen,og holder den mot meg på strak arm med oppfordringen: Smak!! :)   Jeg hadde faktisk to tanker i hodet på en gang: “Ikke bli dårlig..ikke bli dårlig”,det hjalp ikke noe særlig,-grønnfargen min kastet et skinn utover alle sammen rundt bordet! :lol:   Den andre tanken var : Jeg kommer til å være veeeeldig tynn før jeg engang tenker på å spise snegler..uansett variant!  Jeg fikk min hovedrett som var trygg og velsmakende: Lettsaltet torsk,agurksalat,gulerot og kokte poteter!

Desserten var “Lun skogsbærsymfoni med vaniljeiskrem”!  Den var faktisk et gullkorn.. Det var vi alle enige om! ;)

I dag har “Nidelven Båtræs” gått av stabelen! Det var 400 båter med. De var hjemmesnekkrede; maks 15 cm brede og 30 cm lange. Ellers var det fritt frem. Det var mange,mange fargerike kreasjoner som ble påmeldt,forstår du! Mange hadde også påmalt båtnavn i tillegg til navnet på eieren! :)   Seil i alle varianter og med ballong øverst i masten så kullseiling ikke skulle forekomme. Det er alltid en god ting! :)

Seilasen startet klokken 12:30 og det var nedtelling før startskuddet gikk, og alle båtene fosset fram fra startblokken! Distansen båtene skulle tilbakelegge var en liten  kilometer. Gøy!! :)   Magnusgull,Mamman,2 stk tante,og 2 søskenbarn dro ned til Nidelvens bredd for å delta i årets kappseilas.  Det var folk med knalloransje redningsvester i litt større båter(!) som fulgte med gjennom hele seilasen,i tilfelle det skulle oppstå en småbåtfloke,eller en liten hjemmelaget båt skulle forville seg inn i sivet ved bredden! Vi fulgte båtene langs elvebredden,og alle kom i mål!! Det ble premie som seg hør og bør for 1.2. og 3.plass og alle fikk diplom.

Så var det tid for underholdning og lek på de store gresskledde områdene ved Nidelven. Tante og Magnusgull kastet seg ut i det,forstår du! :)   Det ble mange runder på vippehusken,vi klatret i taustiger,rutsjet i mange og lange baner! En ørliten pølse-pause ble det,før vi ble med i en runde  “Du har`n!” ..og det beste av alt: Magnusgull fant et stort gjørmehull. Et STORT et!  Når han så stilte seg i midten,ble det vanskelig å få tak i ham..!  Til slutt hadde ikke tante noe valg;  Jeg kan enda høre Magnusgull sin latter over at han greide å lure tante uti..! :lol:

Jeg har ikke rutsjet,hoppet,løpt og klatret så mye på 30 år..!  Vi hadde med båten,vognen,saftflaske og noen kilo gjørme  på bussturen hjem! :)

Et gullkorn,forstår du!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: båtræs, entusiasme, familie, gull, gullkorn, høst, konkuranse, latter, lykkelig, rundkast, snegler

Stikkord:

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

16 kommentarer on “Rundkast gjennom by`n,snegler og Nidelven Båtræs! :)”

 1. tanteprinsesse Sier:

  Høres ut som en vellykket dag for både Magnusgullet og tanten:) Snegler, nei takk herfra også. Ha en fin uke:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Cezanne-2 Sier:

  #1 Tanteprinsesse!

  Hei på deg! :)

  En dag som huskes lenge! Masse latter,mange båter og fullt av trivelige folk,-store og små! :)

  Snegler hopper vi over…!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. BurnieBerit Sier:

  Jeg spiser ikke noe som lager et spor av slim etter seg. Ferdig med den saken.
  Åååå, båtracet, det fikk jeg alltid med meg, jeg bodde jo nær nidelva i byen, jeg 8O Tror pinadø jeg husker det første som ble arrangert, gitt… men vinneren husker jeg ikke :-D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Cezanne-2 Sier:

  #2 BB!

  Hoppsan! :)

  DET er en veldig god matvettregel! Den adoprerer jeg! :)

  Båtracet var veldig gøy,det slutta regne etter en liten stund også,og da blir jo alt bedre med en gang. :) En herlig dag,var det,BB!

  Båtracet er jo en gammel tradisjon; mange frivillige,lag,organiasjoner og bedrifter som jobber sammen og skaper en opplevelser for alle i by`n! :) Det har alltid vært Nidarvoll skolekorps som har spilt når racet går av stabelen,men for første gang så er den flotte gjengen på kurs,-så Strindheim gjorde jobben kjempegodt! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Englepus Sier:

  Så morsomt med Nidelven Båtræs, – vi kjørte faktisk forbi og kunne bivåne folkelivet på Marinen på vår ferd ned mot Midtbyen i dag.
  Kan tenke meg at dagen ble vellykket, – Magnusgull storkoste seg nok :-)
  Snegler, – nei fysj og pføy! :-( Da spiser Englepus gress i stedet…..
  Ha en nydelig uke, Cezanne :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Cezanne-2 Sier:

  #3 Englepus!

  Heisan! :)

  Nidelven Båtræs er flott! Det var mange,mange store og små der som fulgte spent med når båtene seilte nedover elven,Englepus! : ) Regnet tok en pause det også,og det er jo en god ting!
  En aktiv dag; koselig,spennende ogmorsom!

  Snegler..uhææh! Da er gress et alternativ,ja..

  Ha en flott dag,Englepus! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. mairmog_8 Sier:

  Jeg spiste faktisk en snegle en gang, -da jeg var speider! Kokt i Bjugnfjæra i ei gryte med salt vann og pirket ut av sneglehuset med ei sikkerhetsnål……. Gulp…. Egentlig var ikke smaken noe værre enn feks. lever, men tanken på hva slags ekkelt dyr det var, gjør at jeg nok ikke kommer til å gjenta suksessen….!

  Lun skogsbær… Jeg har igrunnen ikke helt klart for meg hva det vil si at den er LUN… Betyr det at den er litt oppvarmet? Det utrykket fantes ikke i 1988, da jeg flyttet fra Norge! :D LUN bær? Vet at det kan være lunt i soveggen, og da betyr det vel at det ikke blåser og at det er litt varmt og godt, -og lunt, -der! :D

  Spreke disse folka som spretter runt og hopper over gjerder og benker og jeg vet ikke hva, ja! Det hadde ikke vært meg som hadde klart det… ikke TURT på prøve engang! :D

  Høres ut for at dere har hatt en fin dag og at Magnusgullet har vokst opp til å bli en liten tøffing siden jeg tok min bloggpause! :)

  Kos dere videre hele uka!
  Stjernedryss fra sør til nord!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. btidag Sier:

  hei Cez….

  mat av diverse slag har mye med vane å gjøre
  jeg er så heldig å ha vokst opp med mye forskjellig i så måte

  hadde jeg fortsatt bodd i trheim skulle jeg tatt deg med på Bari på en lunsj – en salat og gratinerte snegler ved siden…
  og du skulle ikke kunne gå derfra før du smakte…
  du er ingen pingle…. men likte du ikke – så ok.

  så kunne vi avsluttet med et gjørmebad :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Cezanne-2 Sier:

  #4 Mairmog!

  Hei og hopp! :)

  Da er du modig! Snegler..det er så får frysninger og blir helt grønn..! Sikker på at du husker den speider-opplevelsen for alltid. ;)

  Lun skogsbærsymfoni; de er varmet opp slik at iskremen akkurat smelter,og et lite dryss perlesukker på toppen..NAM! :) Det blir som i en lun krok..ikke for varmt og ikke for kaldt.akkurat passelig og veldig behagelig!

  Det er ganske utrolig hva disse sprekingene får til..Jeg så på Tv`n at de brukte alt som satt fast som enten satspunkt eller sted for landing..! Jeg tør heller ikke prøve,-det vil gå liv tapt,forstår du! ;)

  Magnusgullet er er ordentlig liten tøffing,han skravler,løper,klatrer og ler! Når han kommer i mot meg med et stort smil,sier tante og vil både gi og få klem,-da smelter tantehjerte,vet du! :) Takk for stjerner! Ha en flott uke der i sør! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. Cezanne-2 Sier:

  #5 Btidag!

  Hei! :)

  Det har vært stor variasjon i matveien i løpet av årene her i gården også,-en god ting! Smaking er en betingelse for å si nei,takk en annen gang… (med unntak for allergier og annet fælt,selvsagt!) Har mange favortter og noen u-favoritter for å si det på den måten! ;)

  Lunch på Bari er jo alltid et gullkron,men ikke snegler..vær så snill!

  Gjørmebad..Ja,jeg har jo oppdaget at det ikke er farlig,så da så.. :lol:

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Erta-Berta Sier:

  Forflyttning er bra om det er med buss eller tog, eller bare innomhus, Bevegelser er sunnt. Men slike hopp og sprett-brett, det blir nok litt for tøfft, jeg hadde ikke tørt å prøve det engang. Men har sett på de som utøver den sporten, og det er beundringsverdig å se hvor myke og flinke mange av de er.
  Snegler til mat, Blæææærk.. aldri i livet da sulter jeg heller i hjæl.. Men desserten hørtes nydelig ut.. :P
  Seilas, “Båtræs” det er gøy å se på. Har sett på Seilasen i Oslofjorden, FærderSeilasen….Så masse fine seil-Kreasjoner og farger, mye fint der. ;)
  He he “Gjørmebad” for tante, kan nesten høre den trillende latteren til Magnusgull. Men hva spiller det for rolle om man har gjørme med seg hjem, når det har vært en vellykket dag. :)
  Alltid koselig å lese hos deg Cezanne.. Fornøyelig å fin beskrivelse av hverdagens hendelser. Koser meg her inne..
  Ønsker deg en fin kveld.
  Lunasnutekoser og Klemm til deg. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. Cezanne-2 Sier:

  #6 Erta-Berta!

  Hei og hopp! :)

  Bevegelse er en god ting! :) Men slike rundkast gjennom by`n det drøyer jeg litt til.. ;)

  Snegler er pyton! Aldri,Aldri skal jeg spise snegler,-jeg har adoptert god matvettregler fra flere,vet du.

  Båtræset i Nidelva var flott,mange som hei`et,lekte og hadde det koselig sammen! Herlig. Gjørmevading og bading er en del av det hele.. En dusj og et klesskift senere så var det i orden igjen alt sammen.
  Takk for go`ord,det gleder bestandig når du liker mine skriblerier! Ha en super kveld,Erta-Berta. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. ilmy Sier:

  Har faktisk SMAKT på snegler en gang,…..det holdt med den ene gangen :-)
  Jeg blir alltid i så godt humør når jeg leser innleggene dine, og forlater alltid siden din med et smil.
  Ha en nydelig uke videre, cezanne.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. Cezanne-2 Sier:

  #7 Ilmy!

  Hoppsan! :)

  Jeg tror deg! -en gang holder! :lol:
  Med fare for å fornærme en hel “kjøkkenkultur” så påstår jeg at snegler ikke er mat! ¤grønn på farge¤

  Blir glad når skribleriene mine gir humøret et boost! Takk! :)

  Ha en flott uke,Ilmy,-kos deg masse!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. Lilleyam Sier:

  Håper du hadde en fin helg hos Juvelen :)
  Herlig lesing som vanlig, ser for meg både grønne ansikter, spretne mennesker, og herlige Magnusgullet i midten av dammen. Tror jeg hører latteren hans også :)

  Ønsker deg en fin tirsdagskveld videre.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. Cezanne-2 Sier:

  #8 Lilleyam!

  Hei på deg! :)

  Helgen med Juvelen var super..vi leste,skravla,spiste god mat og tråkka rundt i kosedress! Herlig! :lol:

  Båtracet var et gullkorn det også,vet du. Masse frisk luft og gøy samtidig. :)

  Snegler holder jeg meg unna..Det er kort og godt ikke mat..!

  Ha en super kveld,Lilleyam!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00