Snavling av pålegg,julegaver og sangfugler! :)

Det å snavle pålegg er en vane,eller uvane som ikke alle setter like stor pris på!  Pålegg skal ligge oppå en brødskive,vet jeg vel. Alt annet er jo nært innpå en uansvarlig luksus…! ;)     Når snavellsyken har grepet tak,-og det har vært sørgelig tomt for godteri,- har veien til sjokoladepålegget i skuffen vært altfor kort innimellom!  Snavellsyken er sterk,og når selvdisiplinen vakler på skjelvende ben,er jo resultatet nærmest gitt på forhånd..  :lol:

Men så skjedde noen her i verden! Pålegg er jo mat..og mat er jo både godt,sunt og veldig viktig,så hvorfor ikke “finne på noe nytt”?  Pålegg i alle varianter; roastbiff, leverpostei,kalkun,salami, og skinke,- pluss alskens annet fantes plutselig i nye delikate forpakninger,med ganske mange løvtynne skiver og mottoet var: MANGE tynne skiver er bedre…spis,bare spis!  Hæ?  For 4-5 skiver løvtynne skiver  spansk urteskinke på EN brødskive er vel farlig nære påleggsnavling..er det ikke det da..? ;)    Jeg forsto at dette ikke var bløff da jeg ble invitert til sommerlunch hos en venninne; det var  fat med alle typer pålegg du kan tenke deg, -og det at de stakkars brødskivene  var knapt  synlig under alt pålegget, var bare sånn det skulle være,forstår du!   Det må  da være et gullkorn..?  :)   Det minnet meg om hotellfrokoster rundt omkring i den store geografien opp gjennom årene,vi ungene spiste pålegg til det tøt ut av ørene på oss, for det fikk vi jo aldri lov til ellers,det er sikkert! :lol:

Da jeg var innom hos Mamman i går, hadde hun gått til innkjøp av en pæreskinke. Den lå der på skjærebrettet og en veldig skarp kniv var også på plass. Gjett om vi snavlet pålegg!   …..  Bælming av flere liter saft etter noen timer for ikke å tørste ihjel, er en bitteliten straff jeg kan leve med! :)

Det er blitt høst. Det er veien å gå for å finne våren igjen det. Sånn er det bare her i verden!  Når høsten har vart en stund kommer vinteren..  Det som er en god ting med vinteren, er at det er lagt inn en pause et lite stykke inn i den. En god ting! :)   En pause der godt oppvarmede rom pyntes,og det finnes levende lys overalt,-og famile og venner kan samles sammen og ha det lunt og trivelig!

Julen! Den er flott.  Det er de der dagene før Jul som har vært en smule kaotisk,forstår du..! ;) Så i fjor laget jeg en ny tradisjon. Jeg starter med julegavene tidlig,ja,sånn i slutten av September..  Det virker fantastisk godt.  3 Julegaver er i hus. Har krysset av på listen.   Jeg skal være med på Juleshopping som før,men med en hjerterytme som ikke er farlig..!  Gullkorn! :)   I fjor så kunne jeg merke at jeg er blitt en mer tålmodig juleshopping-pose-bærer…for andre!  Når det så var på tide med en helt nødvendig påfylling av kaffe for de stakkars jagede sjelene rundt meg,kunne jeg  spasere rolig avgårde for å ordne med de siste ekstragavene som alltid har fått plass under treet.  Tid til kaffe ble det også,-du verden,det er ikke småtterier det! :)

Når denne nye tradisjonen min får enda et par år på seg,skal du se at jeg får til å spikre syltetøy fast i taket også,-ingenting er umulig! :lol:

Zoo. Dyrebutikker. Der finnes alt som er fint for våre venner av alle typer! Så har de avdelingen der vennene bor..! Det er kaniner,fisker,..eh..rotter,hamster,marsvin og fugler!  Sangfugler. Det var mange av dem! Helt bedårende skapninger,vet jeg vel! Noen kom fra Afrika,andre fra Australia og noen fra Asia. En hadde blått hode og grønn kropp. Den bodde inni et stooort bur sammen med 8-10 andre sangfugler. En var ørliten og knallgul og den sang triller som hørtes ut som noen spilte på piano! :) En annen litt større en var hvit,blå og grønn,-den var mest opptatt av å kaste små kvister og sand veggimellom.

Det var en plakat som fortalte at vi måtte være nøye med å lukke døren bak oss,-forsiktig!,det var løse fugler der inne..! ;)   En papegøye var faktisk ganske stor; hvit og grønn med kam på hodet. Den “skravlet” og tittet på oss; kanskje den lurte på hva vi var, og hvilke kunster vi kunne…?   Lydnivået var utrolig  når jeg tenker på den ørlille størrelsen på de fleste fjærkledde vennene!  Det var som å være midt i sommeren!

En av disse små,-jeg tror det var en liten fink,-den kom helt bort til meg, og la hodet på skakke og plystret muntert. Tenk det at en så liten kropp kan ha en så modig sjel..!   Et gullkorn! :)

Vi har ingen pels,-eller fjærkledd venn her i leiligheten,det ville ikke være riktig.. Men jeg benytter alltid sjansen til å hilse på alle typer venner når jeg møter dem!  Det gjør alle dager bedre..også høstdager! ;)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: Betraktninger, Julegaveløftet, dyr, eksotisk, ekstragaver, familie, favoritter, gullkorn, høst, luksus, papegøye, sangfugler, skjønninger, snavling

Stikkord:

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

18 kommentarer on “Snavling av pålegg,julegaver og sangfugler! :)”

 1. BurnieBerit Sier:

  Hehee, det er sikkert lurt å ta julegavestresset på forskudd, hvis man har mange man må sanke inn. Heldigvis har vi liten familie, jeg trenger aldri å stresse og for min del er det en del av julekosen å vente med julegavene til i alle fall advent har starta – eller 1. desember. Oi, bare å SKRIVE dette fikk julestemningen til å blafre i sjela :lol:
  Vi har en liten fink selv, en onyxvever, svart og knallorange, han synger og plystrer på en måte som får det til å høres ut som en liten ringlende, raslende bjelle når han er i humør til det… men nymfeparakitten har et lydnivå som er litt panisk til tider – for meg. jeg har vært nødt til å ha på meg øretelefoner med høy musikk for å få fred til å skrive noen ganger :-D
  Ingen kan kjefte på meg om jeg snavler hva jeg VIL. For det er mitt hus og kjøleskap og jeg bestemmer. HAH :lol:

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Pdyqf Sier:

  Alltid koselig å besøke deg og lese dine skriverier .tidlig ute med julegaver har jeg selv vært i går .En fin dag til deg og en sussi snutekos ;) ))

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Cezanne-2 Sier:

  #1 BB!

  Heisan! :)

  Julegavestresset blir mye bedre å hanskes med om jeg sprer det godt utover..! ;) Vi er ikke mange i vår familie heller,men desto flere gaver blir det..på en rar måte..hmm! :lol: Julestemmning er et gullkorn det,BB!

  Hva heter finken? Han synger som en sølvbjelle..! Herlig! Tenk at sånne små skapninger er modige og trives sammen med oss,-om vi vet å behandle dem ordentlig..Og det gjør vi jo selvsagt!

  Jeg snavler jeg også BB,-altfor mye… ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Cezanne-2 Sier:

  #2 Pdyqf!

  Hei på deg! :)

  Alltid koselig at du titter innom! Julegavehandling er en fin ting om høsten,da blir Desember sååå mye roligere! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. btidag Sier:

  hei Cez…..

  Jeg nekter å snakke om jul i september !!!

  pålegg kan jeg si mye om – det er til for å spises på svensk og ikke minst dansk nivå.
  det er en tynn skive rugbrød med masse snadder på – pålegget er det viktige.

  må bare være vi i Norge som legger en skive salami eller brunost på en skive og tror vi ‘koser’ oss…. kan de skyldes at vi er det siste matpakkelandet ? eller er vi kipe ?

  enig med deg – jeg trenger ikke brød engang – snavler ofte i form av f eks en koldtallerken med alt mulig godt på….

  sangfugler ? – jeg snakker med de som lander på min terrasse – eller synger med dem som kommer ut av høytalere – slike i bur kan jeg ikke noe med….

  :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Englepus Sier:

  Ah, påleggsnavling er olympisk gren i det Englepuske hjem, – såklart man ikke trenger brødskiver for å gafle innpå ;-)

  Julegaver.. hm…. har faktisk tenkt å handle de første nå i helga, skal sette opp lister etterhvert.
  Tidligere år har jeg stresset rundt som en forvirra robot i det verste julerushet, – men har funnet ut at nitid planlegging gjør adventstida til kos og ikke stress…
  Sangfugl er jeg ihvertfall ikke, men synes det er vakkert med fugler som stikker innom på verandaen for å spise litt av det jeg har hengt opp av snadder til dem ;-)
  Ønsker deg ei super helg, Cezanne!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Lisa Sier:

  Pssst.. Nytt bloggtreff er rett rundt hjørnet.
  Vi har satt datoen til 22.okt. og satser på at flest mulig har mulighet til å være med.

  Opplysninger om hvor kommer vi tilbake til, men kom gjerne med forslag :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Cezanne-2 Sier:

  # 3 Btidag!

  Hoppsan! :)

  Ok..da snakker vi ikke om Jula i September! ;)

  Det er ganske rart det der med pålegg,snavling og kos her i landet.. Om vi er kjipe..? Nei.. tror det er en veldig inngrodd “protestantisk” vane.. eller regel som setter grenser for det som ses på som overdrivelser,uansvarlighet og manglende “moral”..! snodige greier! JA til pålegg på dansk!! :)

  Det finnes mange sorter sangfugler.. det er litt trist å tenke på at disse skjønningene lever i bur..Du vet: Fri som fuglen..! Men det er fint å ha en fjærkledd venn som en kan gjøre sitt beste for! :)
  Ha en super kveld,Btidag!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Cezanne-2 Sier:

  #4 Englepus!

  Heisan! :)

  Påleggsnavling er en god ting.. da sparer jeg jo litt på “gotteriet” også! :) Med årene så har jeg jo sett -som Btidag sier- at det veldig norsk å legge en skive ost på en brødskive og for så å tro på at dette er luksus..! ;)

  Julegaver sånn litt om litt er flotte greier,det skaper mindre stress når tiden er der og så er det jo fint å tid til å lete opp skikkelige skatter,både små og litt større. :)

  Ingen sangfugl jeg heller..men jeg gauler med når en av favorittlåtene mine er på radioen og så får det bare være at jeg skremmer naboene..de tåler det for en bitteliten stund. :lol:

  Kos deg i kvelden,Englepus!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. Cezanne-2 Sier:

  #5 Lisa!

  Hei og hopp! :)

  Bloggtreff 22.oktober. ¤noterer¤ Det er jo et gullkorn! :) Jeg vil være med!

  ¤tenke på forslag..¤

  Trivelig kveld til deg,Lisa! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Lisa Sier:

  Weee.. Vi liker at Cez vil være med :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. Erta-Berta Sier:

  Litt sent i kvelden. meen. , det er stille her nå, alle sover, bare ikke meg.
  PåleggSnavel er godt, og sunnt. Kjenner meg igjen i slik snavel, pleier å pakke Tomatbåter inn i koktskinke, masse skinke he he,
  også snavler vi i vei. Jeg vet hvorfor jeg snavler pålegg, jeg synes brødet har så liten smak, det smaker vann.
  gleder meg til varme og lune høstkvelder, med te-lys og varme drikker,familie, spill og kos. Liker høsten jeg..
  Julegavene venter jeg med til siste uken, ellers rekker jo de andre å kjøpe det de ønsker seg, så det tør jeg nok ikke..
  å vandre i våren, det er dyrebutikkene det. Fuglesangen, dyrelivet.
  Helt herlig.. Og vil man ha blomsterduft midt på vinteren, kan man bare oppsøke en blomsterbutikk, så fint at vi har den muligheten ..
  Og så fint at jeg rakk å lese hos deg, Koser meg her inne..
  Lunasnutekos og BettinaNuss til deg.:D
  Klem fra meg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. Erta-Berta Sier:

  ::::.. Rettelse…
  Du verden jeg måtte ha vært trøtt i går kveld. he he.
  Det skal stå. ……….

  …Og så fint at jeg fikk lest hos deg, jeg koser meg her inne ….
  ……………………
  Og det gjør jeg, koser meg med å lese, du skriver så fornøyelig om hverdagen, det blir en egen kosestund det, om det er morgen eller kveld, bare jeg får ro på meg til å lese…
  Takk Cezanne, for at du deler….
  Nå er det tid for morgenkaffen. :)
  Ha en riktig fin dag.
  Klemm. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. Cezanne-2 Sier:

  #6 Lisa,enda en gang!

  Hei!:)

  Så koselig å høre! Takk! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. Cezanne-2 Sier:

  #7 Erta-Berta!

  Hoppsan! :)

  Det er lov å snavle,-det er sunt for sjelen også! ;) Har mange favoritter,men forskjellige grønnsaker i en spenstig dipp er jo alltid et gullkorn!
  Høstkvelder er ikke så aller verst. Det finnes mange gode bøker det går an å kose seg med,for ikke å glemme kryssord. Herlig. :)

  En super idee,Erta-Berta! Om vi trenger et sommer-øyeblikk så finnes det blomsterbutikker,de er lyse,vakre og har masse sommer! :) Jeg låner ideen din!
  Julegaver..jeg passer på å få med byttelappe i tilfelle noen kommer på å kjøpe det samme til seg selv,eller der får av andre. Stort sett har jeg greid å komme på “noe som virker” hvert år. En god ting! ;)

  Blir glad når du liker mine skriblerier! Lunasnutekos,BettinaNuss og klem er alltid suverent. :)

  Ha en super kveld!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. Cezanne-2 Sier:

  #8 Erta-Berta,-enda en gang!

  Heisan!:)

  Noen ganger går tastene i surr.. Den er god,vet du! :)

  Klem!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 17. Kitty Pia Sier:

  ..Det er mange små fulglehjerter som det fins mot i, sjø :)
  Synd at de må sitte i bur da..
  Jeg og vil ha en katt eller en hund, men det får være bra nok å låne naboenes.. ;)
  Det med julegaver i september er en god ide.
  K
  :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 18. Cezanne-2 Sier:

  #9 Kitty!

  Hei på deg! :)

  Pippipper er flotte de! Må si jeg falt for den skravlende papegøyen og den knallgule lille fuglen! :)
  Bur..ja..de er jo ikke skapt for å overleve her i vår geografi alene… Men med et stoooort bur og masse kjærlighet og fuglesnacks så er vel livet ikke så galt likevel!

  Tidlige julegaver er gullegodt.. Jeg har en søster som er en “vanskelig julegaveperson” så jeg trenger tid! ;)

  Hyggelig at du tittet innom,Kitty!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00