Vinsmaking,cola i hele butikken og husarbeid! :)

Edel drikke. Ja,det er mange som bruker de ordene om sin fremstilling av forskjellige typer “drikke”…Enten det er vin,cognac,whiskey eller øl. Det hele er til syvende og sist en smaksak!  Jeg liker øl,har 2-3 favoritter. For en del år siden sto det vinsmaking på planen. Jeg hadde en følelse av at det kunne bli en heller..vel,interessant opplevelse,siden jeg ikke vet noe som helst  om vin,-rent bortsett fra om jeg liker den eller ikke..! ;)

Det var en liten vinskvett i maaaange glass som var gjort klart til den store “Bli kjent med vin”-opplevelsen. Det var både rød og hvit vin. Vi fikk forklart hvordan smakingen og ikke minst spyttingen skulle foregå! ;)   Såkalt null-brød,-en helt smakløs  liten brødpinne skulle knaskes mellom hver vinsmak.. Så var vi i gang! :)   Rødvin først. “Et Fransk Eventyr” kunne disse vinfolkene fortelle meg at det var.. Årgang. Den fikk jeg med meg,det sto på flasken! :) Lukt. Helt ærlig det luktet litt røykaktig,men eller så kunne jeg ikke merke noen annet enn rødvinslukt.. Smak. Den er jo enda verre,forstår du! Hint av citrus.. en kraftig nøtteaktig bunnnote.. en svak syrlighet som kunne minne om løv..! Det er ikke meningen å være vanskelig,men  altså…  Hæ?!?   Jeg kan fortelle deg at hvitvin er min favoritt,-ikke rødvin,men jeg fant ut at det så ut som rødvin,luktet som rødvin og smakte som en passelig god rødvin.. Neste så også ut som rødvin,luktet som rødvin,men smakte aldeles forferdelig!  Så over til hvitvin… Det er ikke mindre komplisert det heller,vet du. :)   Den første hvitvinen så ut som hvitvin,luktet som hvitvin og smate faktisk veldig godt. Den andre så egentlig ikke ut som hvitvin,-den hadde en svak litt “rar” grønnfarge, men den luktet hvitvin,og smakte veldig surt..!

Det er helt trygt å gå ut i fra at jeg ikke vet noe mer om vin i dag,enn hva jeg gjorde den gangen…men jeg vet om jeg liker smaken eller ikke..! Og det er jo alltid en god ting,-på den måten ender jeg ikke opp med fæl vin mer enn en gang! :lol:   Men vi hadde det veldig trivelig sammen med folk som koste seg,delte sin kunnskap med oss og lot oss prøve mange varianter. Det er jo et gullkorn! :)    Så var det jo en som glemte å spytte ut de fleste smaksprøvene..  Han kunne senere fortelle at det i sannhet hadde vært en berusende aften! ;)

Selv de enkleste ting kan gå veldig galt! ;)    Det å hente posten er jo noe hvem som helst kan få til.. Nja,det hender det går galt det også,vet du. Kommet halveis opp alle trappene,-og så, på forunderlig vis flyr posten over rekkverket og flagrer hele veien ned i kjelleren..! Fordelen er jo selvsagt at jeg får lagt inn litt trim i hverdagen med trappegåing! ;) Bæring av syltetøyglass er ikke noe for amatører,så det er sagt. Syltetøyglassene er noen sleipinger som  uten forvarsel kan finne på å hoppe rett ned på gulvet!  Det spiller ingen rolle om det er blåbærsyltetøyglass eller jordbærsyltetøyglass,de har alle denne iboende egenskapen,forstår du!  Klesstavtiv av nær sagt alle typer er nært innpå livsfarlige.. Noen har metallarmer på sidene som ved den miste feil smekker sammen rundt ørene på deg, akkurat i det du skal bøye deg ned for å hente opp neste plagg fra vaskebaljen… Disse som står ute i hager og kan snurres rundt har jeg enda større respekt for; forekomsten av stygge fall fra slike små trappestoler som er så hendige for å nå de ytterste og øverste snorene på stativet,skjer med jevne mellomrom.. Disse fallene skjer i det skundet du strekker deg så lang du er for å få klesklipen “over” klesvasken. Spensten min er ikke all verden så jeg henger med så lenge som mulig,før jeg lander på trynet. Gressplener er som regel myke, og landingen er er mer ydmykende enn smertefull,-noe å være takknemlig for! :)

Det som av og til er virkelig kronglete er å få den nyinnkjøpte colaflasken ned i handleposen,uten at det skjer en hendelse. Det virket ikke i dag heller..! :)   En pose har jeg allerder fått pakket på folkelig vis,så den står på det lille pakkebrettet i enden av kassabåndet. Så pose nr 2…  Melkekartongen i det en hjørnet av posen. Så er det colaflasken som skal ned i posen og plasseres i det andre hjørnet, for å gjøre posen mer stabil og lettere å bære hjem. Når jeg så griper colaflasken og skal dytte den nedi,glir posehjørnet med melkekartongen utenfor pakkebrettet… En sprukket melkekartong er ingen god ting,så jeg griper posen med begge hender,-Ja,jeg slapp colaflaska! ;) Den gikk inn for en kraftig landing på gulvet. Jeg plukket opp flasken, og kunne se trykket i flasken… Toppen sprakk : Folk og fe søkte dekning der det var mulig, og der sto jeg midt i coladusjen!! :lol:

Denne dagen har vært fin den.. jeg skal ikke ha brødskive med syltetøy,og ikke skal jeg henge klær til tørk,-det får være grenser for unødig sjanser på en og samme dag! ;)

Husarbeid. Jeg har ikke noe i mot husarbeid. Det er oppgaver som er laget slik at de virker etter “instant reward”-prinsippet. En godt ting! :)   Det å rydde unna aviser,ukeblader og magasiner og kaste dem i resik`en. Vips!-så er det ryddig og pent igjen! Støvsuge stuegulvet,-og dra over med en grønnsåpe våtmopp.Vips! gulvet er skinnende, og det lukter friskt og rent. Oppvasken.. Det er en stund siden jeg vasket opp i kummen,det er oppvaskemaskin her i huset,-men det å se glass,kopper,og tallerkner bli blanke og rene,-det minket nedi kummen…og når oppvasken var klar så kunne jeg tørke over benker og bord. Se på det ryddig og koselig kjøkkenet mens jeg koste meg med  en kaffepause! Gullkorn! :)

Under utdanningen og arbeidspraksisen min,fant jeg en liten jobb utenom alle skoleplikter. Alle må vi jo ha noe å leve av. ;)   Jeg var husmorvikar i noen måneder. Det at jeg fikk denne jobben godkjent som praksis, og kunne korte ned utdanningstiden er jo en godt ting,-men det er sånn at jeg stortrivdes med jobben! :) Det var alt mulig; middagsforberedelser,vinduspuss,klesvask,møbelpolish,omsorg for en liten hamster,eller var det et marsvin..? (Jeg tuller og roter alltid med den hamster/marsvin-greia! ). Folkene som bodde i huset var vennlige og hyggelige folk,og de viste at de satte pris på det jeg gjorde. Det gleder jo bestandig. :)

Selv om det er sånn at husarbeid “virker” hver gang,er det jo alltid best når det er unnagjort! ;)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: Opplevelser, Vinsmaking, coladusj, gullkorn, husarbeid, jobb

Stikkord:

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

18 kommentarer on “Vinsmaking,cola i hele butikken og husarbeid! :)”

 1. hipors Sier:

  hehe.. med smak av løv.. ja for jeg bruker å gå å tygge i meg løv når jeg er på skogsturer.. Jeg dropper sjokoladen og koser meg med løv… -not..

  I dag har jeg kjøpt meg oppvaskmaskin.. ei venninne av meg som skal flytte så da fikk jeg kjøpt hennes.. Gjett om jeg gleder meg til å slippe å stå m oppvasken..

  Hørtes ikke gøy ut å bli dusja i cola..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Cezanne-2 Sier:

  #1 Hipors!

  Heisan! :)

  Du sier noe..! Løv?! Det der med hint av det ene og det andre i vin overlater jeg til folk som vet hva de snakker om! La oss holde fast ved sjokoladen,Hipors! :lol:

  Oppvaskmaskin er et gullkorn! Alle koppene,glassene og tallerknene blir akkurat like blanke og rene..uten kum og kost! :)

  Coladusj er heldigvis en sjelden ting.. men jeg måtte le..etter en stund,-det må sett helt sykt ut. Men nå sitter jeg i sofaen og det må jeg da greie en stund til uten å falle ut,og ned på gulvet!! :lol: Ha en flott kveld!
  ps: om du får sjansen så øv deg på å være modig.. Et smil og direkte blikk,kaffeinvitasjon,-eller kanskje en tur på fjellet? En klem til deg! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. hipors Sier:

  Ja og hint av eik?? Hven fanken går rundt og spiser trær?? La oss holde fast på sjokoladen.. skulle det bli en folkebevegelse å spise løv og trær på tur så danner jeg en fb gruppe som går for å bevare sjokoladen..

  men hvordan skal jeg øve meg på å være modig her da?? Plutselig så er jeg så rasende dyktig på å smile, titte og drikke kaffe at de står på døra mi her og tror jeg vil ha dem… også blir jeg ikke kvitt dem…. nei,.. jeg må nok bort for å øve.. ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Cezanne-2 Sier:

  #2 Hipors! enda en gang!

  Hei og hopp! :)

  Ja..jeg lurer også på hvor de har sammenlignigsgrunnlaget fra.. det hele blir litt for komplisert for meg…! Skulle det bli nødvendig med fb-gruppe for Sjokoladens Bevarelse,så skriver jeg meg på lista som den første!! :lol:

  Den ideen med å reise bort for å øve, er sannelig ikke dum.. Reis og vær modig!!! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. hipors Sier:

  ja ikke sant… vurderer en tur til trønderbyen i mitt hjerte..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Cezanne-2 Sier:

  #3 Hipors! en gang til

  Hei igjen! :)

  Det er gullegodt,du har allerede startet øvingen! :) Ønsker deg masse lykke til!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Valmuejenta Sier:

  Heisann.

  Du skriver underholdende og er litt som meg, skifter plutselig totalt tema midt inni en “samtale/blogginnlegg”

  Når det gjelder vin, så har jeg ikke peiling på det og liker det heller ikke.

  Ja, det er virkelig utrolig hvor glatte syltetøyglass er. For ikke å nevne de uskikkelige mobiltelefonene som stadig vekk forsøker å ta selvmord akkurat i det jeg holder dem i hånden. Noen kaller meg slepphendt, andre kaller meg klumsete.

  Det med colaen hørtes utvilsomt både morsomt og flaut ut på en gang.

  Husarbeid.. Hmm. Jeg synes det er et ork. Men jeg vil jo ha det ryddig og fint også. Så da blir det jo til at jeg gjør husarbeid når jeg er noenlunde opplagt og har litt tid til overs.

  Ha en fin kveld :-) Prøv å ikke bedrive for mye risikosport :P

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Cezanne-2 Sier:

  #4 Valmuejenta!

  Hoppsan!:)

  Takk for go`ord,det gleder alltid! :) Denne 3-delingen av blogginnleggene startet som en tilfeldighet,-og så virket det..på en litt snoding måte,så nå er bloggen sånn.

  Vin vet jeg fint lite om,-fremdelses. :lol: Syltetøyglass,mobiltelefoner,kaffekopper og annet småtteri kan finne på sprell som er imponerede,vet jeg… ;) Coladusj er både flaut og latterlig på en gang! Måtte jo le..etter en liten stund..!

  Husarbeid er enten eller… For min del er det helt ok,det virker og da er jeg fornøyd! :lol:

  ¤Holder riskosporten på en minimum¤

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. btidag Sier:

  hei Cez….

  Vin er egentlig en smaksak…. om noen kan ane hint av ditt og datt og en bestemt vingård i en sydhelling i Frankrike som ligger fire meter fra den andre…. det er meg knekkende likegyldig

  jeg ser på drue og garvesyre og ev fylde etter behov…og pris….

  Skjønner ikke helt behovet for den cola-dusjen – du er da søt nok som du er :)

  Kunnskapsrik du…. tror Stormagepus har gjort et varp – og du også selvfølgelig..

  Ha en fin dag dere :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. Cezanne-2 Sier:

  #5 Btidag!

  Hei på deg!:)

  Vin er en smaksak,det er helt sant! Når det blir snakk om Løv,nøtter,røyk og citrus..da faller jeg av lasset..! :lol: Garvesyre. Det er skumle saker… Heldigvis har vinflasker en sånn “timesirkel” som beskriver fylde,garvesyre og det som kalles fruktighet..så jeg velger vin som har minst mulig garvesyre! Prisen på vinen har også betydning,så klart!

  Den coladusjen var ikke med i planen,men jeg lar meg ikke overraske over hendelser i hverdagen lenger,de er blitt en vane… ;) Men så kom jeg til å tenke på når adelige gjennom historien har badet i alle typer melk,så kan vel jeg dusje i cola..!

  Prøver å få med meg lærdom om det meste… Stormagepus og jeg trives veldig godt med hverandre! :)

  Ha en flott dag,Btidag. Kos deg! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Erta-Berta Sier:

  Da var det litt stille i huset, og jeg kan begynne lesingen,.
  Vinsmaking, så ett program om det for mange år siden,
  ( jeg var 10år )og for meg så det helt ufyselig ut med folk som sto der å spytta. :lol: Vin er dog ikke min sterke side, men sier ikke neitakk til en øl i ny og ne. Aprikoslikør er min favoritt til kaffen. :)
  Banka Colaflasker skal man ikke spøke med, Rene vulkanen det..
  Prøvde å åpne en gammeldags colakork på ett buss-skillt en gang.
  He he holdt på å flire oss ihjel. Og det smakte godt med en dusj da vi kom hjem. ..:))
  Husarbeide, med god musikk som gir glede, går allt så mye lettere.
  Oppvaskmaskin har jeg, men liker best den gamledagse måten.
  Vaskemaskin har jeg også, men den vasker ikke huset for meg. ..:))
  Det å nok moppen gjøre.
  Takk for enda ett artig og fornøyelig lesestoff. Koser meg..
  Lunasnutekos og Klemm til deg.
  Ha en fin uke.. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. Cezanne-2 Sier:

  #6 Erta-Berta!

  Heisan! :)

  Den der vinspyttingen er ikke spesielt sjarmerede,det er sikkert! Vinsmakekvelden var trivelig den,selv om jeg ikke forsto stort av alle besksrivelsene… ;)
  Øl er godt. Hvitvin er min favoritt. Ikke for sur og ikke for søt.. Jeg har funnet et par varianter som virker; etter at jeg har dradd hjem vin som var forferdelig noen ganger først! :lol:

  Så du har prøvd coladusj du også,ja! :) En vanlig dusj etterpå gjør underverker. Om jeg skulle miste/kaste/slenge ned en colaflaske enda en gang,så skal den få ligge der!! :)
  Oppvaskmaskinen er flott den.. den tar (nesten) alt av tallerkner,kopper,glass…. og jeg vasker kasseroller og spesielle glass på gamlemåten.
  Mopp! Etter at det ble lagt nye gulv på kjøkkenet og stua er moppvask blitt et eventyr,forstår du. Det går så det suser,-og gulvene blir rene,glatte (!) og skinnende!

  Takk for go`ord,Erta-Berta. Blir alltid glad når mine skriblerier gleder! Lunasnutekos og klem er alltid gullkorn. :)
  Ha en super,solrik dag!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. Katten_3 Sier:

  Endelig fikk jeg litt tid til å lese hos deg. Det er så trivelig. Jeg sitter her og har “Den store synes synd på meg selvdagen!”Hodet verker, forkjølelsen får nesen til å renne og jeg spiser sjokolade og leser hos deg. Da ble det riktig morsomt. Nå har jeg lært om julegaveinnkjøp, vinsmaking, harehjerte, musikk og annet.Tusen takk for at du blogger, det gjør meg glad. Nyt dagen:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. Cezanne-2 Sier:

  #7 Katten!

  Hei på deg! :)

  Forkjølelse kan jo drive hvem som helst til vanvidd..det er bent ut sagt plagsomt! Men: Sjokolade gjør alt mye bedre,uansett hva! :)

  Jeg prøver å få med meg ny lærdom om det meste;julegaver,modige harehjerter og vinsmaking.. (selv om akkurat det siste gikk litt over hodet på meg..!)
  Koselig at du liker,Katten! :)
  Ha en fin dag med sjokolade, og stadig mindre forkjølelsesplager! Klem. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. Lilleyam Sier:

  Ser for meg den episoden med colaflasken, Cezanne :) Helt sikkert ikke noe moro for deg, men muligens en opplevelse for “vitnene” :lol:

  Husarbeid, ååååå….. merkes så innmari godt om det ikke blir gjort, men ikke om det blir gjort :? Skulle ønske jeg var litt gladere i gjøre det. Jeg elsker at det er ryddig og rent, men jeg liker ikke alltid å gjøre det :oops: det må jeg bare innrømme ;)

  Ha en fin uke videre Cezanne, koselig som alltid å lese her.

  Og så glemte jeg nesten å hilse fra Puselusken og Truls :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. Cezanne-2 Sier:

  #8 Lilleyam!

  Hoppsan! :)

  Den der coladusjen var ikke bare morsom sånn med det samme,men jeg måtte jo le..etter en liten stund! ;) De rundt meg synes det hele var ganske så underholdende… :Lol: Jeg fikk med meg en ny colaflaske,-og det er jo alltid en god ting!:)

  Husarbeid er alltid best når det er unnagjort!,-helt sikkert.. men samtidig er det noe som “roer ned” hele systemet,og med litt musikk til blir det jo veldig bra. Når jeg kommer så langt som til kaffen,da kan jeg kose meg! :)

  Takk for go`ord,det blir jeg bestandig glad for,vet du. Hilsen fra Puselusken og Truls er alltid koselig. :) Ha en solrik dag,Lilleyam!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 17. Englepus Sier:

  Stjerner i massevis, – synes jeg ser for meg den vinsmakinga, særlig for dem som ikke spytter ut :-D Snakk om å bli i “seisen” etter en slik seanse…
  For ikke å snakke om den colaflaska, – det er ikke måte på hvor mye det er oppi slike flasker når de bestemmer seg for å sprute utover :roll:

  Husarbeid er definitivt best når det er unnagjort, og verst når det enda er i “planleggingsfasen” ;-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 18. Cezanne-2 Sier:

  #9 Englepus!

  Hei på deg!:)

  Vinsmakingskvelden var hyggelig den,selv om jeg ikke forsto stort av “undervisningen”..han var ganske så avslappet han som glemte spyttingen,-tro meg! ;)

  At det kan være så mange meter cola i EN flaske!?! Hvem hadde trodd det?? :lol:

  Husarbeid er kjent,trygt og enkelt..litt tungt å komme igang,men når det er unnagjort..ah..kaffe! :) Det kjedeligste husarbeidet jeg vet er å hente inn klær fra stativet..

  Trivelig som alltid at du titter innom,Englepus! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00