Bocca,en dverghamster og posttyveri! :)

Jeg liker sjokolade.  Min største favoritt ligger i den 4.hyllen (ja,det er mange hyller med sjokolade på butikken!) og navnet er Bocca! :)    Nam! :)

Det er mange fordeler med Bocca,forstår du. Den er mørk,-har et kakaoinnhold på 70%.  Forpakkningen kan fortelle at det er 12 gram kostfiber  pr 65 gram sjokolade. Ikke inneholder den hvitt sukker heller..  Så er det jo alle disse antioksidantene som hjelper mot nær sagt alt i hele verden. :lol: Det kan da ikke være noe annet enn et gullkorn,vet jeg vel!  Men det aller beste med Bocca er at jeg får ha den helt for meg selv…i allefall om det er flere ting å velge mellom i skapet..!  Du forstår det at Stormagepus er det som på trøndersk kalles en “snavelldaill”,-en som er veeeldig glad i godteri, og som alltid har plass til sjokolade!  Bocca er ikke Stormagepus sin favoritt.. Så jeg kan være ganske så  sikker på at jeg får ha mine sjokoladebiter i fred.  Det er et helt naturlig vern som fungerer utmerket for mine favorittbiter! :)

Så får jeg heller leve med at jeg  av og til finner twist-papir i senga..midt på natta! :lol:

Kjæledyr. Jeg savner å ha en liten pelskledd venn jeg kan være glad i, og ha som trivelig selskap. Jeg møtte en ørliten sjarmør for en stund siden. En dverghamster. Han var ikke stort større enn en fyrstikkeske,forstår du! :)   Dverghamsteren hadde det som jeg må kalle et kassebur.  Halvt om halvt en tre -og metallkonstruksjon bodde den  i der i dyrebutikken. Den hadde det som kalles “hamsterblanding” en skål,minigulerøtter hadde den som knask, og masse høy!  Pelsen var ganske lang,nougatfarget med og  en hvit flekk på brystet.  Lange værhår som den pusset med stor iver og entusiasme. En bitteliten snute, og mørke glittrende øyne.  Han var bent ut sagt så nusselig at jeg ble forelsket med en gang! :)

Jeg vet ingenting om hamstre. Må lære først. Hvor mye mat skal den ha? Hvor ofte? Hva kan den ikke spise?  Hvordan foregår pelsstell? Kloklipp? Vaksiner? Må skjønningen til doktor`n flere ganger i året?   Levealder?  Alt sånt må jeg finne ut av før jeg kan tenke på å få hjem en ørliten sjarmør i pels! :)

Når jeg surrer med ting og tang skaper det unødig prakk og plag.  Jeg har opplevd å lete etter mine svarte ankelstøvletter i nesten en halv time,før jeg husker at jeg hadde på meg de blå snøreskoene mine…!   Eller jeg er nært et nesten hysterisk stressanfall fordi jeg ikke kan finne brillene mine,-så oppdager jeg at jeg har de oppå hodet når jeg skal rive meg i håret! ;)   Men når posten min forsvinner..?   Posten forsvant uten at jeg hadde den fjerneste anelse om at jeg hadde en avtale klokken 09:00 om morgenen,for det sto jo i det brevet som forsvant!  Hvem tyven var? Stormagepus! Han leste sitt eget etternavn på konvolutten og da var jo saken grei,ikke sant..? :)   Så når han kom hjem og kunne fortelle at han hadde møtt opp til min avtale, visste jeg ikke om jeg skulle le eller gråte..!  Etter en telefon for å forklare at Stormagepus ikke helt er vant til at jeg har samme etternavn som ham,så fikk jeg en ny avtale ganske raskt,-heldigvis, for det er her snakk om ventelister som er lange som flere uår!!

Stormagepus har post-karantene.. i allefall frem til brevet fra tannlegen kommer..! :lol:

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: dverghamster, dyr, fakta, godteri, gullkorn, navneforvirring, posttyveri, sjokolade, skjønninger

Stikkord:

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

22 kommentarer on “Bocca,en dverghamster og posttyveri! :)”

 1. Løvehjerte Sier:

  Sjokolade er sammen med diamanter kvinnens beste venn:)) Men min beste venn heter Boss, orker ikke engang tenke tanken på at han ikke er rundt oss! Selv om jeg innimellom finner hundehår i maten eller *overalt*..spiller ingen rolle. Dyr har en så positiv innvirkning på oss mennesker, så det er ikke uten grunn at de på enkelte sykehus har besøksvenner, firbente sådanne:)) Det er gullkorn-behandling det!!
  Peanøttkubbe..eller Cuba….sukk og smelt…eller Bamsemums…nammers…tror det bor en liten godtegris i oss alle jeg:))
  Gamle damer er vonde å vende…beklager..vaner skulle det være…ikke lett for Stormagepus å vite at Fruen i huset nå heter det samme som han til etternavn…smart trekk å innføre postkarantene:))
  Vi ønsker deg en glad dag videre, Boss ligger her og snorker!!, koselig er det:))
  Full stjernepott for herlig innlegg!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Cezanne-2 Sier:

  #1 Løvehjerte!

  Hei på deg! :)

  Sjokolade! (og bringebærdrops!! Ah..!) er gullkorn! I høytidene er det alltid de mørke bitene som blir igjen i eskene og da har jeg fest,forstår du!! :)

  Dyr er sjelebot.. De hjelper på humøret og holder oss i gang på så mange måter.. En liten skjønning som kan leve og bo godt her hos oss det savner jeg. Dverghamsteren gjorde veldig inntrykk,selv om den er ørliten. ;)

  Postkarantene er tingen,-hva om det kommer brev om at jeg skal på reise-rundt-jorden tur og så forsvinner posten min..? nei,vet du hva..! :lol:
  Ha en super dag,Løvehjerte!
  Takk for go`ord,det gleder alltid! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. BurnieBerit Sier:

  Hamstere er herlige små skapninger, men de lever ikke så lenge – 3-4 år tror jeg er maks. Og så kan det bli litt kjedelig for de sover hele dagen og er aktive om natta. Selvfølgelig kan du surfe og lete etter gode råd på nettet, bøker finnes det også om småtassene… men sånn hovedsakelig må de selvfølgelig ha gnagerblanding for hamstere, et lite hus (krypinn) gjerne med bomull, ren flis som skiftes ved behov og høy, såvidt jeg vet… Løpehjul og andre aktivitetsgreier… men de er nattdyr, så om du ikke er nattmenneske vil du se veldig lite til dyret. Personlig syns jeg det er dyreplageri å selge disse småtassene til unger som skal leke med dem om dagen når de naturlig nok skal sove… men *sukk* unger vil jo ha og da selger man…
  Marsvin er dagdyr, litt større og mye mer sosiale, biter sjelden og er lette å holde, da – men de krever litt mer plass – og uansett vil jeg anbefale korthåra enten det er marsvin eller hamster – lang pels trenger stell :-D
  Bocca må jeg innrømme jeg ikke har smakt 8O skam på meg…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Cezanne-2 Sier:

  #2 BB!

  Heisan! :)

  Hamstere er søte! Men det at de sover på dagen,-de må jo det når de er laget sånn,vet jeg.. Det blir veldig feil å holde hamster for at barn skal leke med dem på dagen!! … Så kanskje jeg skulle tenke på å finne meg en marsvin-venn! :) Lever marsvin bare i 3-4 år de også? Det blir ikke noen enkel sak..!
  Alt som min pelskledde venn trenger må og skal jeg selvsagt sørge for om det blir sånn at jeg får hjem en liten tass. :)

  Korthår. Viktig. ¤tenke.tenke..¤

  Bocca må du prøve BB,det er snavell,vet du!! :)

  Alltid trivelig at du kommer innom på besøk. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. BurnieBerit Sier:

  Marsvin trenger litt større bur og noe uteplass så de får rørt seg… men atte de er jo flokkdyr igjen og trives visst ikke så bra alene :-( Alltid noe, ska’kke værra enkelt… Rosina er 4,5 år nå, og det står forskjellig om alderen deres. Siden de andre døde av naturlige årsaker, vil jeg påstå at Rosina er gammel… Men de er dagdyr og løper ikke slik som hamster i hjul, men om buret er i to-tre etasjer med mulighet for å løpe opp og ned for å trimme, kan du spare inn mye plass der. Kaniner, derimot, de kan visst bli 8-10 år 8O Rotte regner jeg med ikke er så aktuelt? :-D
  Her er i alle fall noen fine marsvinbur hvor jeg plukket mange ideer fra da jeg laga til mine fire :-D http://www.theguineapigrescue.com/cages.htm
  Må jo innom her og se hva du har finni på, vettu ;-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Millan76 Sier:

  Vi har hatt flere hamstere :-) Veldig søte små dyr :-) De sover mest på dagen, og er våkne om natta… og lager et #”¤%& bråk! Dvergmarsvin lever kortere enn 3 – 4 år. Tror ikke de pleier bli mer enn 2 år max.

  Har hatt marsvin og kanin også. Selv om de er større, så ville jeg satset på det. Kaniner er jeg veldig glad i :-)

  Men aller helst syns jeg du skal skaffe deg en hund :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. BurnieBerit Sier:

  HER :-D http://www.guineapigcages.com/ kan du se deg SJUK!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Cezanne-2 Sier:

  #3 BB!

  Hei,igjen! :)

  Jeg leser om alt som er viktig og som jeg må lære meg om små skjønninger! :) 1000 takk for hjelp og info,BB! :)

  ps: ehh..nei,rotte er ikke aktuelt..! ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Cezanne-2 Sier:

  #4 Millan!

  Hei og hopp! :)

  Hamstre er små,søte og veldig sjarmerende! Men jeg vil jo gjerne ha litt selskap av min pelskledde venn og jeg er ikke lenger noe nattdyr selv så…!
  ;)
  Det at de leverså kort er jo også en ting jeg må tenke en del på..!

  Hunder er jo fantastiske,men hund går ikke..vi bor i blokk,det blir feil for hundesjelen etter min mening.

  ¤tenke tenke¤

  Ha en flott dag,Millan! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. btidag Sier:

  æ e smågodtspiser……..

  vi hadde en hamster en gang – kallte henne Hamstra – kjøpte henne ferdig gravid ! – og ble fosterforeldre ganske så snart – solge ungene tilbake til butikken etter en gitt tid.

  mener å huske at vår ble to år ca….

  så nå står det Cezanne Stormagepus på din post altså :)

  godt å vite for tannlegen…..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Cezanne-2 Sier:

  #5 BB!

  Heisan,enda en gang! :)

  Jeg ser meg sjuk! Skjønninger!! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. Cezanne-2 Sier:

  #6 Btidag!

  Hei og hopp! :)

  Smågodt er jo gullkorn! kremtopp,fudge.. ¤tenke på noe annet!!¤

  Hamstra var sikkert en skjønn liten jente som ga mye glede! Fosterforeldererollen er fin den..

  To år.. Det er jo veldig kort tid.. Blir så glad i disse pelskeldde vennene og det er så vondt når de ikke er mer.. ¤tenke¤

  Ja,nå er navnet på posten min sånn at brevet fra tannlegen kommer dit det skal! ;)

  Ha en super dag! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. BusybodyGirl Sier:

  Hei og hopp
  jeg sitter og nyter sjokolade i skrivende øyeblikk jeg. Smågodt av typen melkepletter…mmmm nydelig! Det er viktig å verne om sine favorittbiter, som du nevner så klokt :)

  En pelskledd venn må du nok få deg Cezanne. Jeg har for leeenge siden forstått hvor dyrekjær du er. Og tenk så fint en liten pelskledd hadde fått det hos deg :)

  Stormagepus må passe på posten…og navnet. Nå er det bare fornavn som må leses må vite. Ja eh…unntatt når tannlegekortet kommer da ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. btidag Sier:

  Cez…

  husket at vår Hamstra begynte å dra på bakbeina – og dyrlegen lot henne slippe…

  men jeg mener fortsatt at ca 2 år + er det vi fikk oppgitt

  og jeg fant denne da

  http://www.hamsterforening.no/info_dyr/hamster/artene.shtml

  Lykke til

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. Cezanne-2 Sier:

  #7 BBG!

  Heisan! :)

  Melkepletter er også en god ting..! :) Vern av favorittbiter er alvorlige saker når det finnes en Stormagepus i hus!

  En pelskledd liten venn hadde vært et gullkorn,BBG.. men jeg må tenke meg godt om; jeg vil jo ha den lille tassen så lenge som mulig og så må det jo være en venn som ikke plages av å bo i blokk..! Jeg har Maxima i Telemark,-bildet av henne henger på kjøleskapet..men det blir litt langt unna,vet du..

  Postkarantene.. Jeg var heldig som fikk snakke med den samme helsesekretæren som hadde møtt Stormagepus til feil-timen.. Enda mer venteliste tid og jeg hadde blitt smågal! :) Men når brevet fra tannlegen kommer så kan han få den timen..ikke noe problem det,altså..! :lol:

  Ha en super dag,BBG!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. Cezanne-2 Sier:

  #8 Btidag!

  Hoppsan! :)

  Huff.. Det er så trist når pelskledde venner ikke er mer..! 2 år..det er vel et normalt hamsterliv,men sørgelig kort tid for oss tobeininger… ¤tenke,tenke..¤

  Takk for linken,trenger all den info og hjelp jeg kan få! :)

  En flott senhøstdag ønskes deg! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 17. Erta-Berta Sier:

  Åhh, herlig å lese på morgnkvisten. :)
  Smiler og koser meg med lesestoffet ditt, Alltid så herlig å lese det du skriver, Koselig, positivt og ideskapende. ;)
  Å starte dagen med en Bocca ? den har jeg aldri smakt,
  (må prøves) men i og med at det er sjokolade, så er det en godting. :P
  Twist er jo en vinner, da den har forskjellige godbiter. :P
  Men i senga..Hmmm, ikke noe særlig når det rasssler i papir når en legger seg…:)))
  De dyr som det er minst arbeide med må vel være en Dverghamster,
  en får kjøpt ferdige matblandinger til de, og så mye mere stell utover det vanlige som å sørge for Kos, vann og rent bur. Har aldri hørt om at de må klippe klør og sånne ting, men.. det finnes bøker om hamstere og Marsvin, sistnevnte trenger mere stell og dyrlegebehandling, klipping av klør og tenner, grøssamei,..
  Men de trenger mye omsorg og kos.. :)
  Det er vel ikke så greit for postmannen eller stormagepus å se forskjell på brev, når de har samme etternavn, hi hi Artig.
  La han bare få den tannlegetimen, du. Du får sikkert en ny time. :)
  Ha en Trivelig uke. Cezanne..
  Takk for at jeg fikk lese, det gjør dagen skal du vite. :)
  LunasnuteKos og Klemm til deg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 18. Cezanne-2 Sier:

  #9 Erta-Berta!

  Hei på deg! :)

  1000 takk for go`ord,det gleder og inspirerer,vet du! Humøret; smilet er det viktig å ta vare på.. alvorlig nok det! :)

  En bocca-bit eller 3 for å starte dagen..det gjør susen. Etter sukkertøy om morra`n-prinsippet. :lol:

  Stormagepus er et sjokoladefantom.. men når jeg finner twist-papir i senga,da vet jeg at han har vært på nattevandring i skuffer og skap..igjen..!

  En dverghamster er jo så søt.. men de sover om dagen,der jo laget sånn og det blir litt for slitsomt å være opp om natta sammen med skjønningen over tid.. Kanskje et marsvin…? Det krever jo mer,men det er jo noe med alt,ikke sant?
  Men omsorg,kos og kjærlighet skal min pelskledde venn aldri mangle!!

  Brev og navn..en ny øvelse her i huset,ser det ut til. Men jeg fikk da ordnet med det,-en god ting. :)
  Sende Stormagepus til tannlegen min er kanskje en idee..?

  Sender deg mange varme klemmer, og koseklapp til Luna Skjønne Jenta! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 19. Lilleyam Sier:

  Det er viktig å verne om sine favoritter, var det en morsom reklame som het en gang, for twist ;) Snille Gubben min gjør akkurat det. Vi liker ikke samme sorten sjokolade, og heller ikke samme sorten smågodt ;) På den måten får tingene ligge i fred i skapet…. nesten…. Bortsett fra at vi har barn ;) Så det blir litt svinn innimellom likevel :)

  Små pelsdyr er skjønne, og sjarmerende, og så blir vi så inderlig glad i dem. Lykke til med å finne akkurat det som passer for deg.

  Kanskje litt upraktisk i det lange løp, å la mannen få tannlegetimene dine, men av og til så er det fristende å sende en stand-in da ;) Liker ikke å være hos tannlegen så veldig godt. Men godt å være ferdig ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 20. Cezanne-2 Sier:

  #10 Lilleyam!

  Hoppsan! :)

  Vern om dine favorittbiter! Ja,det var flere varaianter av den reklamefilmen;jeg husker beste han som hadde luksusbåt og skulle på tur med utvalgte venner! :) Det må da være en god ting å ikke ha samme smak når det kommer til sjokolade.. skaper harmoni det,vet vel..? Så får du heller tilgi ungene for svinnet.. ;)

  Små pelskledde skjønninger.. Jeg ønsker veldig en liten sjarmør å være glad i hele dagene,-hver dag! :) Vi får se hva jeg kommer fram til…

  Når posten kommer med felles navn så blir det litt kronglete i starten har jeg forstått..! Men nå i post-karantene tiden så lærer Stormagepus og lese alt som står utenpå konvolutten.. En god ting! ;) Kanskje det er bedre om jeg går til tannlegen selv.. virker bedre på den måten,sikkert! :)

  Ha en flott dag,Lilleyam! Alltid trivelig at du kommer innom på beøsk hos meg. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 21. Englepus Sier:

  Sjokolade, – jeg elsker sjokolade, og det tar kortere tid å ramse opp de sjokoladene jeg IKKE liker enn dem som er favoritter. Sjokolade med en kopp kaffe… paradisiske tilstander, spør du meg :-)
  Min kjæreste av de kjære er også en skikkelig snaveldaill, det kan jeg bare love, og dessverre liker vi de samme sjokoladene. Så det er liksom førstemann til twistposen og favorittbitene der, – men jeg har enda ikke kommet over twistetterlatenskaper i senga ;-)
  Hahaha, synes jeg ser ansiktet på Stormagepusen din når han møter opp til din time, – det er virkelig et humorgullkorn :lol:
  Pelskledte sjarmører i de fleste framtoninger er vanskelige å motstå, – gleder meg til å høre hva du “lander” på etterhvert.
  Ønsker deg en fin kveld og ei nydelig helg, – sender med en varm Englepusklem!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 22. Cezanne-2 Sier:

  #11 Englepus!

  Hei på deg! :)

  Sjokolade er et gullkorn,spesielt Bocca og Mokkatrøffel.. Ah..! :) Så det er sjokoladekonkuranse i det Englepus`ke hjem.. hmm.. da gjelder å finslipe reaksjonsevnen! ;)

  Twistpapir i senga.. når snaveldaill`n min virkelig slår seg løs er det en helt natrulig plass å finne twistpapir. Lese bok og spise sjokolade…! :lol:

  Stormagepus ringte hjem og kunne fortelle at han hadde sittet å ventet ganske lenge før han skulle undersøke om når det ble hans tur.. det ble det jo aldri! ¤ler høyt!¤

  En pelskledd venn.. Det er sannelig ikke enkelt.. Jeg må tenke masse! Men en liten skjønning i hus.. ¤sukk ¤

  Takk for klem,du får en stooor klem tilbake! :) Ha en fin kveld og en god helg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00