Bøy og tøy-trening,hårfjerning og 1000 års-vinter! :)

Det skjer da endelig ting! Etter en evighet med alskens tester,undersøkelser og utprøvinger er det slått fast at jeg har et låst ledd med tilhørende muskelknuter..  Om jeg skal få si det så hadde jeg en mistanke ganske tidlig..! ;) Så nå er jeg i gang med veiledning,bøy og tøy-trening og smertelindring hos diverse eksperter innenfor fysioterapi og ortopedi. En god ting..iallefall om en stund..- Og det er jo gullegodt,det! :)

Jeg er blitt strukket,trykket,og klemt på sånn at alskens nervepunkt er helt i opprør! På bussen hjem etter siste økt var jeg skjelven,kaldsvett og kvalm. Men når jeg tenker på den dagen jeg gikk rett i betonggulvet med hofta først, så er dette av det gode! Ondt skal ondt fordrive. :lol:   Damen som er ansvarlig for all denne plagingen er fakstisk veldig hyggelig,og har tid til å lytte,tilpasse og  komme opp med gode ideer,-i tillegg til at hun åpenbart er flink i det hun holder på med.  Hun plager meg for å være snill..  Helt logisk,ikke sant? ;)

Det var ingen god følelse å oppleve at jobben min som jeg liker så godt og faktisk gjør bra,-så det så,ikke lenger virker for meg..  Prøvde alle slags varianter: Dagvakter i to-team,en kombinasjon av dag og kvelds-vakter for å fordele belastningen..og så laaang tid med bare nattevakter fordi det finnes en (feil) oppfattning om at “nettene er jo så stille,atte..!”  ;)   Når det virket, så virket det kjempegodt..det er bare det at en “menneske-jobb” aldri er lik fra vakt til vakt, og det er titalls arbeidsoppgaver som er små i seg selv,men som “hoper seg opp” og skaper trøbbel både for meg og  andre…  Men jeg har andre muligheter; det tok litt tid før jeg fikk øynene opp for det, skuffet som jeg var,-men nå er det jo sånn at det er aldri for sent å finne på noe smart! :) Etter en kasse  frustrasjon, stort papirkaos og utstrakt  møtevirksomhet fikk jeg endelig en saksbehandler hos NAV som det ser ut til at jeg skal få beholde. ;)   I kombinasjon med “praktisk helsehjelp” (Bøy og Tøy-trening og medisin tilsammen heter det  på byråkrat-språk)  skal jeg gjennomføre en etterutdanning/tilleggsutdanning  så tidlig som mulig fra årskiftet.  Hurra!! :)   Om det blir skolegang på den gamlemåten,praksis,kurs eller en kombinasjon av disse er ikke helt klart enda,men ting skjer!!

Jeg har en idee om at sosialkunnskap/rehab og psykiatrien kan være en god ting..  Når jeg kan legge det til fagbrevet mitt,så tror jeg det kan gjøre susen! :)   Spennende tider kommer!  Gullegodt,vet du.. :-D

Hårklipp er  helt ordinært. Ingen ting sjokkerende med den saken..  Ikke er fjerning av hår under armene en ny idee heller. Det er faktisk veldig praktisk og en estetisk fordel når halternecktopper og stroppeløse kjoler skal benyttes mener jeg.  Men: Det finnes hårfjerningsideer og ikke minst på områder som er skremmende..! :lol:

Jeg var innom et spa-og velværested for å gå i anskaffelse av diverse såper,kremer og andre livsnødvendigheter da jeg kunne høre et hyl,skrik eller vræl som fikk blodet mitt til å fryse til is!  Hva i alle dager..? ? Er et liv i ferd med å gå tapt?!  “Velvære” var det siste jeg tenkte på,forstår du.  Spaboutiqe-damen blunket ikke en gang!  Hun var det som på ny-norsk kalles “cool as a cat” :cool:   Så gikk det opp for meg i all sin gru..! Det kan ikke være annet enn hårfjerning med varmvoks som pågår!   Jeg er eier av et modig harehjerte så jeg har ikke annet enn andrehåndsinfo om saken,-men det holder,vær sikker…  Varm voks blir påført på de mest intime steder,så etter at voksen er blitt avkjølt skal den selvfølgelig fjernes,sammen med den uønskede hårveksten.. ¤grøss!!¤  ;) Det gjøres på følgende måte: Et stk spaboutiqe-dame som ikke er plaget med så altfor mye medfølelse eller samvittighet, RØSKER LØS varmvoksen med et veldig bestemt rykk mot hårvekstrettningen..! :evil: Så langt må dette oppleves som et mareritt.. kan ikke forstå annet..  Men så kommer det verste: Det må gjentas en gang til..på den andre siden (høyre eller venstre,alt ettersom..!) om ca 10 minutter! :eek:

Så det er visst noen ting det er vanskelig å bare gjøre en gang her i livet..! ;)

1000-års kaldt skal det bli i vinter!  Jeg vet ikke hvor kaldt det var for 1000 år siden,men jeg vet hvor kaldt det var i fjor..og om jeg så fra det tidpunktet trekker fra 999 år og kan sammenligne,så har jeg mest lyst til å gråte en skvett! :lol:

Det snør her hos meg. Jeg liker det ikke!  Jeg har bunkret kakao,og et nytt mykt og loddent pledd er kommet i hus. Bøker er bestillt, og jeg trekker ned halsen etter skilpadde-prinsippet,runder skuldrene og forbereder meg til vinteren.. ;)   Min søster Juvelen hadde en gullegod idee: Tenk å være bjørn og kunne spise,nyte våren og sommeren,spise litt til,bade,spise enda mer,klatre i trær og spise igjen,leke med 2-3 bamsevenner og spise enda mer enda en gang..for så å gå i hi sånn i begynnelsen av November..!  For deretter  å komme fram i slutten av Mars;uthvilt og superslank! :lol:

Men det er ganske ok å være seg selv også… Det skjer stadig nye og spennende ting! :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: Betraktninger, bøy og tøy-trening, dame, endringer, entusiasme, gullkorn, helse, ideer, vinter

Stikkord:

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

14 kommentarer on “Bøy og tøy-trening,hårfjerning og 1000 års-vinter! :)”

 1. rajobr Sier:

  Ser ut som du er kommet “i mål” med både helse og velvære. Godt å få en diagnose så man vet hva man skal forholde seg til.
  Håper det enda går en stund til vi får snø, litt tidlig enda…..
  Skal det bli myyyye kaldere enn i fjor må også jeg ut å hamstre ulltepper!!
  Ha ei fin helg til deg. :-)
  Klem- klem

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. btidag Sier:

  hei Cez…

  jeg har vært hos en slik flott jente i trondheim
  hun ga meg alt fra tid hengende over vasken kvalm som faen
  til den beste velvære

  og jeg vet alt om skiftarbeid døgnet rundt i mange år –
  det er ikke å leve med i mange år – som jeg fikk det i allefall

  hår her og der – burde nok ha ryddet visse steder jeg også…. :)

  ser og hører dere har fått snø… her er det fortsatt fine høstdager fortsatt

  hilsen en bjørn

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Cezanne-2 Sier:

  #1 Rajobr!

  Heisan! :)

  Har endelig kommet i gang med bli-bra-igjen trening og behandling! Det har tatt tid..masse tid..men nå skjer det ting! Gullkorn. :)

  Det skal bli så kaldt som det aldri har vært før påstår de på Vind & Vær instituttet.. så her hamstres det alle nødvenigheter,forstår du.

  Ha en super helg! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Cezanne-2 Sier:

  #2 Btidag!

  Hei på deg! :)

  Sånne fysio-damer er sannelig ikke å spøke med.. i dag hadde jeg til og med en strikk rundt den ene foten og en stol som treningsapparat..! :)
  Men det blir bra til slutt!

  Skift/turnusarbeid er krevende og slitsomt over lang tid..helt sant.. Så nå er det snart på tide at jeg kommer i gang med noe annet. Gleder meg! :)

  Hår her og der..og der skal det få være! ;)

  Fine høstdager håper jeg det ikke er tomt for enda her i Trøndelag.. for tidlig med vinter enda. Ha en skikkelig god helg.. Du som er en bjørn må kose deg i høsten! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. BurnieBerit Sier:

  Åhoi. Et poeng med å møte motgang i form av jobbskifte på grunn av fysikken, er å se nye muligheter og ikke nye problemer! Det er viktig, i mange sammenhenger å tenke positivt og ikke “Åååneiogneiognei” men jeg må innrømme at der du hadde skrevet “papirkaos” leste jeg først “aprokos” og så “paprikakos” og så pussa jeg brillene :lol: Det får være måte på…
  Tirsdag henter jeg den siste boka og så lyrer jeg dem avgårde onsdag, hvis jeg ikke skal stikke kjapt innom deg et sted når jeg kjører hjem fra koret, da? For da får du dem tirsdag kveld :-D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Cezanne-2 Sier:

  #3 BB!

  Hei og hopp!:)

  ..prøver så godt jeg kan å finne det positive,-se mulighene..Noen dager så jobber jeg litt ekstra med akkurat det..! ;)

  Når øynene ikke vil lese ordentlig kan det bli mange nye festlige ord av det! :)

  Bøker! Jippi!

  Vi kan møtes på tirsdag.. ¤mail¤

  :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Englepus Sier:

  Det er alltid litt sånn spennende/skremmende på en gang når man må lete seg ut en ny yrkesvei. Man kan bli frustrert over tid som går og manglende forståelse fra byråkratiet som mange ganger tar laaaaang tid.
  Men ting skjer :-) Dette blir en ny vei, Cezanne, og jeg er helt sikker på at det vil bli positivt.
  Nytt år, nye muligheter!

  Hårfjerning med voks er den reneste torturen 8O
  Blir det kaldere enn det var i vinter så tror jeg nesten jeg får i hi, ja…. Det gjelder å pakke seg godt inn, med andre ord ;-)
  Ønsker deg ei finfin helg, Cezanne!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. BurnieBerit Sier:

  Da sier man det :-D Med kakao!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Cezanne-2 Sier:

  #4 Englepus!

  Hei på deg! :)

  Denne forandringen har vært alt på en gang: spennende,skremmende,frustrerende og interessant! Jeg har lært masse om systemer og mennesker som jeg skal ta med videre..på flere vis! ;)

  Gleder meg til jeg er i gang for alvor!

  Voks. Hårfjerning. Grusomt. Jeg tror deg..! :lol: Det hørtes ut som det foregikk farlige forsøk der inne på spa`et,forstår du.

  Vi får pakke oss inn,bunkre bøker og kakao og holde ut til våren kommer,Englepus!

  Ha en super helg! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. Cezanne-2 Sier:

  #5 BB,-enda en gang!

  Hei!:)

  Forfatter. Bokoverlevering. Kakao. Det er flere gullkorn på en gang det! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Lilleyam Sier:

  Åååå… så spennende tider du har i vente :) Litt ekstra kunnskap, nye retninger og nye oppgaver, som kroppen takler. Supert ;)
  Skiftarbeid/nattevakt, tror det er mest for E- og F-mennsker det jeg ;)

  Sånn voksgreier.. auuuuuuu.. frister ikke å prøve. Det er heldigvis frivillig :)
  Da vil jeg mye heller være bjørn, og gå i hi :lol: Det var en god ide ;)

  Ha en fin helg. Klemmer og hilsener fra meg, Puselusken og Truls :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. Erta-Berta Sier:

  God Morgen Cezanne.. :)
  Trening, behandling og nye veier, det er alltid’s spennende, selv
  om man støter på hindere en må over, før man er i mål.. :)
  Jeg har også gått den veien, i voksen alder, og fikk gå ett datakurs, det var lærerikt og gøy, jeg trivdes med det.. En spennende tid var det..
  Auuuuuu, voksfjerning av hår, det hørtes forferdelig torturiskt ut. :O)
  Hvorfor bruker de ikke bare en hårfjerningskrem..Myyye bedre da.
  Da tror jeg vel Tatovering er småvondt i forhold.
  så det er tid for å gå i hi.. 1000-års-kaldt.. :O)
  Grøsser og grøsser mere. Vil ikke.. nei. Liker ikke slike kalde guffsevintre.
  (kanskje man skulle spandert på seg en sydentur, akkerat da ?)
  Må kjøpe meg finnlandshette og duffelkåpe, Ullgensere, ulltepper og ullsokker, ull er ikke Tull. :D
  Takk for nok en lesestund, det er stille morgen her og jeg koser meg med kaffen og stillheten rundt meg mens jeg leser.
  Ønsker deg en riktig fin Helg.
  Lunasnutekos og Klemm til deg. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. Cezanne-2 Sier:

  #Lilleyam!

  Hoppsan! :)

  Ja,nå begynner det å skje noe,-heldigvis. Det er all denne ventingen som er slitsom; blir så utålmodig,vet du..;) Mange spennende og nye ting som skal læres,oppleves og prøves ut. Gleder meg!

  Hårfjerning med varmvoks blir ikke aktuelt,det får være grenser for lidelser og elendighet:lol:

  Tenk å være bjørn og gå i hi og slippe alskens prakk med 1000-års vinteren.. ah..hvilken god idee. ¤hente fram alle eskene med ulltøy..¤
  Ha en flott helg,Lilleyam! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. Cezanne-2 Sier:

  #7 Erta-Berta!

  Heisan! :)

  Nye ting og forandring er ikke alltid enkelt,men det er en god ting at vi får sjansen til å prøve å finne nye muligheter.. Det er som kjent aldri for sent! :) Datakurs er gøy; bilder,tekst,nyheter.

  Varmvoks er en form for tortur har jeg funnet ut..Det høres i allefall sånn ut..Da blir det heller en tatovering,der har du en god idee!;)

  1000-års kaldt.. Høres ikke det veldig flott ut..? Det er så jeg vil gå i hi,vet du! Det kom snø her hos meg i går og nå er det på tide å finne fra alle vinterklærne igjen. Heldigvis har vi Julen som en lun varm pause. En god ting! :)

  Takk for go`ord,det blir jeg alltid glad for! Ha en suveren helg! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00