Helt muggen,tørket frukt og nye bøker i vinteren…! :)

Når humøret mitt ikke virker,så blir alt så kronglete. Jeg var ikke sur,ikke laaangvarig irritabel heller.. Du forstår det at jeg var rett og slett helt muggen!  Alt var feil:  For langt,eller for kort.  Alfor mye ,eller irriterrende lite. For lite folk eller for mange som maste..  For bredt eller for smalt. Iskaldt eller kvelende varmt…  Kaffe var ikke noe godt det heller,-så du forstår det at det var noe alvorlig galt…! ;)

Jeg var, under laget av “alt-som-er-feil”, faktisk overrasket over meg selv. Hva var det som hadde slått en sånn trasig dobbel blåknute på seg? Dette her var jo ikke meg..ikke i det hele tatt..og så hadde jeg selvsagt funnet enda en ting som var feil!!  -På en veldig snodig måte så kunne jo det ha vært en god ting.. :roll:   Hverdagen sneglet seg avgårde i flere uker. Så i et anfall av “alt i hele verden er helt forferdelig hele tiden”-så nevnte jeg for sjefen min at jeg følte meg som en gammel vaskefille… Da ble det sving på sakene,forstår du! :) Hun kunne fortelle at det mest sannsynlig var mørketiden, og vinteren som påvirket meg..  Ja,så midt i mørketiden gikk det et lys opp for meg,og det er jo alltid et gullkorn! :)   Vi var flere på jobben som byttet på å gjøre bruk av en lystavle. Lyset som den forsynte oss med var så mykt,varmt og…ja, omfavnede at det var som å være i en sommerdag med lukkede øyne! Herlig! :-D   Allerede etter 2 uker  kunne jeg merke at “muggen” var i ferd med å forsvinne, og mitt vanlige humør fikk igjen plassen sin, og startet å virke igjen. Enda et gullkorn!

Tanken på at vinteren og mørketiden sånn helt plutselig skulle påvirke meg sånn som den gjorde var en ny opplevelse..Har (heldigvis) ikke hatt vansker med skifte av årstidene tidligere,selv om jeg aldri har vært noen stor fan av vinteren! ;)   Så når jeg ser ut av vinduet på vinteren som er kommet så kan jeg ikke si at jeg gleder meg vilt og uhemmet,-venner blir vi aldri, Vinteren og jeg,- men denne gangen skal vi behandle hverandre med behørig respekt..  Sånn at veien mot våren blir opplevelsesrik og langt mer trivelig! :)

Frokostblandig. Det er faktisk ganske vanskelig å finne på noe spenstig å si om frokostblandinger… :lol:   I alle år har vi fått høre at frokost er dagens viktigste måltid,-den skal holde deg  spretten og blid til langt ut på dagen. Korn. Tja.. det er som regel 4 forskjellige sorter en og annen rosin.. En (soya) melkeskvett og Vips!,så påstås det at der har du en frokost som er sunn,gir riktig energi samtidig som den hjelper oss å holde den riktige linje.. Det å kalle dette en jubelfrokost vil være å strekke entusiasmen litt langt,er du ikke enig?   Stormagepus kom opp med redningen! Smarte,snille mannen! :-D   Tørket frukt og nøtter i separate forpakninger er tingen,forstår du!  Vi hakker,kutter og blander som vi vil.  Det er fersken,pærer,valnøtter,eple og rosiner(!) . En stor boks med egenblandet frokost står i skapet og bare venter på å få sjansen gi dagen et energi-boost allerde fra starten av..!

Jada,det er fremdeles frokostblanding… men denne her har litt spenst.  Det kan ikke være annet enn en god ting! ;)

Pc`n min har uendelige muligheter,det  står det i den folderen som fulgte med i esken.  Teknofjols som jeg er så gjør jeg bruk av den til mail,avislesing,et og annet google-søk og blogginnlegg!  Ok,da..så blir det litt kabal innimellom også! :lol:

Her om dagen så fant jeg ut at nå skal jeg benytte meg av en av disse “uendelige mulighetene” om pc`n kan sørge for…Men hva..?  Jeg tenket på hva jeg anser som livsnødvendigheter for tiden som kommer.. Kakao? Har bunkret så det holder en stund framover, så kakaoutsalgssteder trenger jeg ikke en liste over.. Levende lys?  Nei,ikke nødvendig,skuffene tyter over av lys  alle fasonger og farger,så jeg behvør ikke info om det heller..  Lesestoff? Ja! Det er alltid en nødvendighet. Så jeg skriver inn alle forfatternavn jeg kan  komme på, for å se om de har blitt ferdige med en ny bok..!

Det dukker opp linker til boktittler,anmeldelser,forfatterportretter og forlag i store mengder!  Så for for underholdningens skyld skriver jeg inn vår alles BB`s navn..!   Hva er det mine øyne ser..?!  Bøker! 5 bøker som ikke finnes i bokhyllen min fra før!  Det kan da umulig finnes en eneste god grunn til akkurat det..  Jeg har varslet om at jeg nekter å sende mail,jeg stoler på min automatiske evighetsplass på BB sin bokbestillingsliste! Men et aldri så lite notat med et passende spørsmål kan da ikke skade!  :lol:   Så jeg finner et egnet sted i den “store blå pc-verden” og sender avgårde følgende spørsmål: “Hvorfor har ikke jeg disse bøkene..?!?”  Den Snodige Forfatterskapningen mumler noe om vanskelige lesere,men lover å rette opp feilen umiddelbart! En veldig god ting. :)

Så nå har jeg alle bøkene i hus. Overlevert av forfatteren personlig! :)   Så nå kan snøen bare komme; jeg har en bokserie og en novellesamling som går veldig godt sammen med store mengder kakao, og stemmningsfulle levende lys i alle varianter! :)

Gullkorn!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: Betraktninger, Opplevelser, alvor, bøker, endringer, entusiasme, forfatter, frukt, gullkorn, kakao, muggent humør, vinter

Stikkord:

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

15 kommentarer on “Helt muggen,tørket frukt og nye bøker i vinteren…! :)”

 1. BurnieBerit Sier:

  Trivelig prat over et par fat salat og så sponser vi ikke postvesenet, nei! Det er da mye triveligere å levere bøkene selv ;-)
  Frokostblandinger er ikke min greie, det er nok brød som er frokosten min – og så har vi så flinke høner sånn at vi har så mange egg og de må jo spises, de også :-D Lysterapi har jeg aldri prøvd, men det funka faktisk ganske greit for min del da den grå halvmørke morran i 8-tia plutselig hadde fått et nydelig hvitt skjær av ren snø! Skal prøve å huske den følelsen når snøen kommer sidelengs til samme morrastidspunkt når det er ti speik, eller øyeeplet fryser til is hvis jeg venter for lenge med å blunke når det har krøpet ned til 35 og snoen fra Orklaelva kommer 8O

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Dag Eigil Sier:

  Vi liker heller ikke den mørke og våte årstiden. Det er de som hevder at det ikke finnes dårlig vær, men bare dårlige klær. Men vi andre, vi som har vært ute noen høst- og vinterdager før, vi vet at dette er blank løgn. Lyslampe har vi skaffet oss for noen år siden, kanskje snart på tide å ta den fram.

  Ellers er som kjent frokosten morgenens viktigeste måltid. Blanding eller ikke blanding. :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Cezanne-2 Sier:

  #1 BB!

  Hei,forfatter! :)

  Det er alltid trivelig å møte deg! I tillegg får jeg en sånn glamour-følelse av forfatter-cafe-møte og det er jo alltid en god ting! :)
  Postvesnet er så treg med bøker,atte..!

  Frokostblanding er suverent for meg som må gå rundt meg selv 2-3 ganger om morran før jeg kommer i gang.. og nå når den har fått litt ekstra boost blir det enda bedre.

  Lysterapi er tingen når mørketida legger seg nedpå nesetippen og de kalde gradene blir plagsomme.. Gullegodt,vet du… Du har rett; det var fint i morges,-lyst og rent og en av de vinterøyeblikkene som er verdt å få med seg. 35 uhyggelige kalde grader og sno..? ¤la-la-la-la-LA-LA-LA!!! VIL IKKE HØRE!¤ ;)

  Alltid koselig at du titter innom,BB!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Cezanne-2 Sier:

  #2 Dag Eigil!

  Heisan! :)

  Endelig noen som er modig nok til å avsløre vinter-løgnen for det den er…nemlig løgn! Jeg hater å fryse..og tanken på å fryse i snøstorm er jo helt forferdelig i seg selv. ;)

  Uavhengig av type frokost så er det i sannhet morgenens viktigste måltid. :lol:

  Ha en super kveld! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Erta-Berta Sier:

  Den mørke årstiden kan få noen og enhver til å flekke tenner. he he.
  Du skriver så en forstår deg, og det er så godt å se at jeg ikke er alene. :lol:
  Noen dager er en “bare ikke min dag”
  Musikk og Lysterapi er greier, har jeg hørt.
  Tenkte å bruke en slik blinkende Party-Lys til taktene på en god musikk. :) og Bøker i Mørke kvelder er bare ett “Must” sammen med kakaoo. ummm.
  Snø er greit bare jeg slipper å skli og Fryse..
  Lunasnutekos og Klemm til deg.. :)
  Ha en riktig fin kveld.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Cezanne-2 Sier:

  #3 Erta-Berta

  Hei på deg! :)

  Den mørke årstiden er i drøyeste laget..og det blir bare værre med årene..! Men heldigvis finnnes kakao og Julen,Erta-Berta! :)
  Noen dager er ikke enig med noen og slike dager har vi alle. Det er det trøst i faktisk..

  Lysterapi fungerte supert etter veldig kort tid. Var litt skeptisk i starten,men jeg lærte noe nytt. ;)
  Bøker! Hva i alle dager skulle vi ha gjort uten at noen orket på å skrive bøker?! ¤tør ikke tenke for mye på det¤

  Snø er pent det..når jeg ser på den gjennom stuevinduet! Pingvinstil og neglesprett..Nei,takk! :lol:

  Klem og Lunasnutekos gleder meg bestandig,vet du! Takk! :)

  Ha en lun vinterkveld!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Englepus Sier:

  Næmmen……. 8O Deler av dette innlegget kunne jo vært skrevet av meg!
  Ja, dette med lysterapi og egenmiksa frokostblanding er som klippet ut av det “Englepuske hjem” .
  Vinter’n er definitivt ikke min greie heller, og jeg gikk til innkjøp av ei lysterapilampe i fjor høst. Funka som bare det, – så nå har jeg tatt den fram igjen.
  Nok vitaminer og frisk luft er også et “must”, – men regner det sidelengs holder det i massevis med å lese om frisk luft i ei bok, mens man krøller seg inn i sofakroken.
  Bra man har jula å glede seg til på tampen av året, da ;-)

  Frokostblanding, – selvkomponert sådan, er godt det, sammen med vaniljeyoghurt. En glede å starte dagen med.
  Bøker i alle fasonger og genrer er også selvskrevne i den mørke årstida, sammen med litt skriving eller håndarbeide ;-)
  Ha en flott aften, Cezanne, – det ble jaggu meg vinter i oktober, – og hvis temperaturmåleren stemmer på sørsida av byen, så bikker det mot 7 – 8 speik nå 8O

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Cezanne-2 Sier:

  #4 Englepus!

  Hoppsan! :)

  Frokostblanding med spenst er tingen..! Det er også velsignet enkelt; tidsbruk og valgets kvaler holdes nede på et minimum! ;)
  Vinteren er ikke en venn av meg.. så om det skulle bli krøll på humørforsyningen så blir det mer lysterapi..det virker! :) Vitaminer hjelper det også,vet jeg..

  Bøker..sofakrok..en skvett kakao..Det er godt for sjelen det! :-D
  Jeg har nå bøker som kan holde meg med godt selskap en stund framover.. En god ting. :)

  I helgen blir det Strikke-raggsokker-kurs hjemme hos mamma`n min,-gleder meg! Det blir koselig!

  Tempen på sørsiden forteller at det er kaldt veldig tidlig.. Det var nært innpå 10 speik i går! Fysj!! ;) Vi må holde ut,Englepus..Det går alltid mot vår,vet du! Med Julen som en lun trivelig pause..!

  Ha en riktig God Helg! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Lilleyam Sier:

  Ja, vinteren kan nok være lang å komme igjennom, om en ikke liker den tiden av året :) Selv er jeg ikke så veldig plaget av det, så jeg tror jeg er litt (veldig) heldig ;) Og så liker jeg å gå på ski…. og snø…. og, ja, nei jeg skal være stille ;) Godt at det går an å hjelpe til litt med bestillingslys ;)
  Frokost er huff… Det eneste jeg har lyst på om morgenene, er å få velge mat fra et sånt overdådig hotellfrokostbuffetbord ;) Men jeg gidder jo ikke å lage det selv, så da må jeg rett og slett vente litt før jeg spiser. Slik at apetitten også får tid til å våkne :D
  Men bøker må jeg ha, selv om jeg ikke har så god tid til å lese nå som før, så har jeg likevel et passelig utvalg på nattbordet :)

  Ha en fin helg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. Cezanne-2 Sier:

  #4 Lilleyam

  Hei på deg! :)

  Vinteren er ikke den årstiden jeg liker best.. ;) Jeg finner en oppskrift som virker og holder meg til den.. noen gå turer i vinterlandskap for trimmens skyld,bøker,levende lys,film,bøker og en skvett kakao! :)

  Frokost er ikke bare-bare.. Det blir egenkomponert blanding; det smaker ikke så aller verst og så sparet det tid! Du har rett,Lilleyam;appetitten må få tid til å våkne..! Hotellfrokostbuffet er alltid en god ting. :)

  Ha en super dag!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Emma Sier:

  Hey, good to find somoene who agrees with me. GMTA.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. perazjxgtyw Sier:

  jlLdJb qxqnpovzqlao

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. zdpxvnymgt Sier:

  gvzUbW , [url=http://cmdaerxgvjdn.com/]cmdaerxgvjdn[/url], [link=http://mnskwgjjsaig.com/]mnskwgjjsaig[/link], http://cgyndeoxwidj.com/

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. ezebbee Sier:

  hmgx29 raikbndcwonq

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. zipdsak Sier:

  3aLGJo , [url=http://husqwryezmnl.com/]husqwryezmnl[/url], [link=http://fnbpqmmghrli.com/]fnbpqmmghrli[/link], http://dyyjnbfuvoia.com/

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00