Strikkingens mysterier,en forkjølelse og “funksjonsknapper”! :)

av Cezanne-2 in oktober 26, 2010
Kategorier alvor, barnevakt, erfaring, feber, forkjølelse, funksjonsknapper, gullkorn, mamma, strikking

Stikkord:

Det å sette sammen forskjellige materialer for å skape eller lage noe nytt har alltid vært et mysterium for meg..! Jeg husker med gru husflidsfaget på timeplanen; det ene var verre enn det andre.. Enten skulle vi lage noe i tre -sløyd kalles det!-eller vi skulle sy,strikke eller veve noen fantastisk flott noe.. Det virket aldri! ;) Uansett hvilken del av faget som skulle praktiseres var det noen som “krøllet” seg fullstendig,forstår du.  Enten det var mål,oppdeling,telling av rader (har til dags dato aldri forstått meningen med rad-telling!!) eller lakkering av en eller annen gjenstand…   Det eneste jeg fikk til sånn noenlunde var et katte-hus med ekstraisolering..og skrå-tak,selv om akkurat det siste ikke var med i planen fra starten av! :lol:

I lang tid ,-i over 35 år,- har jeg sett mamma strikke,sy og hekle. Det er bukser,gensre,gardiner,sokker,duker,kjoler,sengetepper,jakker,votter,pledd og alt annet du kan forestille deg! :-D Opp gjennom årene har mamma med stor tålmodighet prøvd å lære meg noen av disse tingene..med sterkt varierende resultat…  Når masker forsvant nedover strikkeplagget (?) for 78.gangen var det slutt på strikke iveren for min del..  Hekling gikk ikke stor bedre det heller,-som oftest endte jeg opp med en “tøyting” som var vridd skremmende mange ganger,-og da selvfølgelig feil vei. Det er jo bare naturlig det…! ;)    Så må det ha skjedd noe viktig; når det skjedde vet jeg ikke,men sånn helt plutselig fikk jeg det for meg at NÅ skal jeg lære meg å strikke! Ingen tid å miste,forstår du,-det er alltid en gullegod ting å sette planer ut i livet så fort som mulig. ;) Jeg ringte mamma og avtalte lære-å-strikke tid!  Jeg hadde valgt raggsokker som strikkeoppgave. Mamma kunne fortelle meg at det faktisk ikke er det enkleste å starte med; det er snakk om “deling av arbeidet”, “felling” og “sammenstrikking”… og alt dette skal i perioder utføres med intet mindre enn 5 strikkepinner.. Du forstår at det var ingen enkel oppgave jeg hadde planer om å mestere…jeg som kan betegnes som nært innpå farlig med bare 2 strikkepinner! :lol:

Det gikk overraskende greit,kan jeg fortelle deg. Hadde litt vansker med å “gjenta oppgaven på den andre siden”,-da blir det speilvendt,vet du, og det kan bli for mye for selv den mest tålmodige og intenst lyttende sjel..! ;)   Jeg spurte og grov,et og annet kraftuttrykk gikk med det også, når en eller flere av strikkepinnene som IKKE skulle falle ut,-gjorde akkurat det,-falt ut..det er ganske nervepirrende å samle sammen 14 løpske masker!! ;)    Men jeg har fått ferdig et par raggsokker. Den ene er bittelitt større enn den andre..men jeg sier HURRA! likevel!  Nå er jeg i gang med raggsokk nr 3. To-farget,forstår du.. jeg har et modig harehjerte! ;)   Så om 4-5 dager og telling av en helt enorm totalmengde med masker har jeg to par raggsokker!  Gullegodt er det,om jeg skal si det selv!  :-D

Magnusgull har vært forkjølet. En forkjølelse av den riktig plagsomme sorten!  Feber som kjører berg-og dalbane,en hoste som høres ut som hundebjeff og armene og bena er så skjelven at det ikke engang er i nærheten av å være gøy..!   Mamman hadde ikke noe valg; hun måtte dra avgårde i en drøy time for å få unna arbeid som hadde hopet seg opp.. Så tante melder seg frivillig til å være sykepasser..   Magnusgull er ikke i formen,altså.. Alt er feil.. Vil ikke ha mat..Det er nært innpå en kamp å få i ham nødvendig drikke og tante er det verste mennesket  som finnes..eller det nest beste.. Det varierer fra det ene minuttet til det andre! ;)   Når det går opp for skjønningen min at Mamman ikke er hjemme, så er vi i gang!

Magnusgull gråter og roper på Mamma..  eller han er sint og vil ikke noe som helst.. så er han helt utslitt en stund og vil bare sitte i fanget og ta livet veldig med ro.. Så vil Gull  at Mamma skal komme hjem NÅ og så gråter han sårt igjen..  Det er ikke ofte jeg føler meg helt hjelpeløs,men det hender..!  Jeg prøver alt; Saft? Favoritttegneserien på tv? Kjeks? En klem? Sitte i fanget? Fruktgrøt?  Se i bok?  Ingenting virker,-eller rettere sagt det virker i ca 3 sekunder hver sin gang.. Hjelp!  Jeg vil også at Mamman skal komme hjem NÅ..!! ;)

Vi ender opp i en haug med pledd,og lekedyr der vi bare prater “koselig tull” med hverandre,en saftskvett får jeg også  overbevist ham om er en god ting…  Magnusgull sovner nesten i armene mine… Så setter han seg opp! “Mamma? Mamma nå..? ” spør han.. Han har hørt en lyd fra trappen,-og endelig kommer Mamman!! O`jubel og fryd! :lol:

Magnusgull og tante er blitt enige om en viktig ting: Det er sannlig ikke bestandig like lett å være verken liten eller stor..! ;)

Vgb-verden har kommet ut av bane!  Det har skjedd før,men denne gangen nekter blogg-landet å innrømme det..!  Sider henger seg opp,ikonene mine som skal gjøre det lettere å dra på besøk til mine favoritter, sender meg i helt feil retning..

Funksjonsknapper. De fungerer ikke noe særlig,forstår du. Spesielt “Send kommentar” har blitt veldig syk!  Noen ganger har jeg endt opp med 3 like kommentarer i feltet til en uforskyldt blogger..Andre ganger vil ikke kommentaren gå gjennom i det hele tatt..  Det som er mest mystisk er at kommentarer forsvinner i Det Store Blå,-da må jeg skrive den på nytt og da kommer jo denne forbaskede plakaten “Det ser ut til at du har sagt det samme to ganger”.. Ja,jeg har det,for tenk!!  Men hvor var den plakaten når kommentaren gikk gjennom 3 ganger..?!  Det er så jeg kan bli smårar. ;)

Jeg har vandret rundt i bloggeland og lest spenstige,morsomme,interessante og gode innlegg. Men “Send kommentar” har laget krøll for meg,så det er blitt smått med tilbakemeldinger. Men jeg venter på sjansen til å rette det opp igjen! :)   Bloggeland har hatt alsken “sykdommer” og sabotører, ( Har heldigvis ikke møtt på Majoren på en stund… God ting!)  men jeg holder ut,og det skulle vel fortelle de som har ansvaret for bloggeland at jeg er glad i bloggen og vil at den skal trives og være frisk og glad…

En friskmelding ville vel ha vært en gullegod julegave,ikke sant? :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Helt muggen,tørket frukt og nye bøker i vinteren…! :)

av Cezanne-2 in oktober 20, 2010
Kategorier Betraktninger, Opplevelser, alvor, bøker, endringer, entusiasme, forfatter, frukt, gullkorn, kakao, muggent humør, vinter

Stikkord:

Når humøret mitt ikke virker,så blir alt så kronglete. Jeg var ikke sur,ikke laaangvarig irritabel heller.. Du forstår det at jeg var rett og slett helt muggen!  Alt var feil:  For langt,eller for kort.  Alfor mye ,eller irriterrende lite. For lite folk eller for mange som maste..  For bredt eller for smalt. Iskaldt eller kvelende varmt…  Kaffe var ikke noe godt det heller,-så du forstår det at det var noe alvorlig galt…! ;)

Jeg var, under laget av “alt-som-er-feil”, faktisk overrasket over meg selv. Hva var det som hadde slått en sånn trasig dobbel blåknute på seg? Dette her var jo ikke meg..ikke i det hele tatt..og så hadde jeg selvsagt funnet enda en ting som var feil!!  -På en veldig snodig måte så kunne jo det ha vært en god ting.. :roll:   Hverdagen sneglet seg avgårde i flere uker. Så i et anfall av “alt i hele verden er helt forferdelig hele tiden”-så nevnte jeg for sjefen min at jeg følte meg som en gammel vaskefille… Da ble det sving på sakene,forstår du! :) Hun kunne fortelle at det mest sannsynlig var mørketiden, og vinteren som påvirket meg..  Ja,så midt i mørketiden gikk det et lys opp for meg,og det er jo alltid et gullkorn! :)   Vi var flere på jobben som byttet på å gjøre bruk av en lystavle. Lyset som den forsynte oss med var så mykt,varmt og…ja, omfavnede at det var som å være i en sommerdag med lukkede øyne! Herlig! :-D   Allerede etter 2 uker  kunne jeg merke at “muggen” var i ferd med å forsvinne, og mitt vanlige humør fikk igjen plassen sin, og startet å virke igjen. Enda et gullkorn!

Tanken på at vinteren og mørketiden sånn helt plutselig skulle påvirke meg sånn som den gjorde var en ny opplevelse..Har (heldigvis) ikke hatt vansker med skifte av årstidene tidligere,selv om jeg aldri har vært noen stor fan av vinteren! ;)   Så når jeg ser ut av vinduet på vinteren som er kommet så kan jeg ikke si at jeg gleder meg vilt og uhemmet,-venner blir vi aldri, Vinteren og jeg,- men denne gangen skal vi behandle hverandre med behørig respekt..  Sånn at veien mot våren blir opplevelsesrik og langt mer trivelig! :)

Frokostblandig. Det er faktisk ganske vanskelig å finne på noe spenstig å si om frokostblandinger… :lol:   I alle år har vi fått høre at frokost er dagens viktigste måltid,-den skal holde deg  spretten og blid til langt ut på dagen. Korn. Tja.. det er som regel 4 forskjellige sorter en og annen rosin.. En (soya) melkeskvett og Vips!,så påstås det at der har du en frokost som er sunn,gir riktig energi samtidig som den hjelper oss å holde den riktige linje.. Det å kalle dette en jubelfrokost vil være å strekke entusiasmen litt langt,er du ikke enig?   Stormagepus kom opp med redningen! Smarte,snille mannen! :-D   Tørket frukt og nøtter i separate forpakninger er tingen,forstår du!  Vi hakker,kutter og blander som vi vil.  Det er fersken,pærer,valnøtter,eple og rosiner(!) . En stor boks med egenblandet frokost står i skapet og bare venter på å få sjansen gi dagen et energi-boost allerde fra starten av..!

Jada,det er fremdeles frokostblanding… men denne her har litt spenst.  Det kan ikke være annet enn en god ting! ;)

Pc`n min har uendelige muligheter,det  står det i den folderen som fulgte med i esken.  Teknofjols som jeg er så gjør jeg bruk av den til mail,avislesing,et og annet google-søk og blogginnlegg!  Ok,da..så blir det litt kabal innimellom også! :lol:

Her om dagen så fant jeg ut at nå skal jeg benytte meg av en av disse “uendelige mulighetene” om pc`n kan sørge for…Men hva..?  Jeg tenket på hva jeg anser som livsnødvendigheter for tiden som kommer.. Kakao? Har bunkret så det holder en stund framover, så kakaoutsalgssteder trenger jeg ikke en liste over.. Levende lys?  Nei,ikke nødvendig,skuffene tyter over av lys  alle fasonger og farger,så jeg behvør ikke info om det heller..  Lesestoff? Ja! Det er alltid en nødvendighet. Så jeg skriver inn alle forfatternavn jeg kan  komme på, for å se om de har blitt ferdige med en ny bok..!

Det dukker opp linker til boktittler,anmeldelser,forfatterportretter og forlag i store mengder!  Så for for underholdningens skyld skriver jeg inn vår alles BB`s navn..!   Hva er det mine øyne ser..?!  Bøker! 5 bøker som ikke finnes i bokhyllen min fra før!  Det kan da umulig finnes en eneste god grunn til akkurat det..  Jeg har varslet om at jeg nekter å sende mail,jeg stoler på min automatiske evighetsplass på BB sin bokbestillingsliste! Men et aldri så lite notat med et passende spørsmål kan da ikke skade!  :lol:   Så jeg finner et egnet sted i den “store blå pc-verden” og sender avgårde følgende spørsmål: “Hvorfor har ikke jeg disse bøkene..?!?”  Den Snodige Forfatterskapningen mumler noe om vanskelige lesere,men lover å rette opp feilen umiddelbart! En veldig god ting. :)

Så nå har jeg alle bøkene i hus. Overlevert av forfatteren personlig! :)   Så nå kan snøen bare komme; jeg har en bokserie og en novellesamling som går veldig godt sammen med store mengder kakao, og stemmningsfulle levende lys i alle varianter! :)

Gullkorn!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Bøy og tøy-trening,hårfjerning og 1000 års-vinter! :)

av Cezanne-2 in oktober 15, 2010
Kategorier Betraktninger, bøy og tøy-trening, dame, endringer, entusiasme, gullkorn, helse, ideer, vinter

Stikkord:

Det skjer da endelig ting! Etter en evighet med alskens tester,undersøkelser og utprøvinger er det slått fast at jeg har et låst ledd med tilhørende muskelknuter..  Om jeg skal få si det så hadde jeg en mistanke ganske tidlig..! ;) Så nå er jeg i gang med veiledning,bøy og tøy-trening og smertelindring hos diverse eksperter innenfor fysioterapi og ortopedi. En god ting..iallefall om en stund..- Og det er jo gullegodt,det! :)

Jeg er blitt strukket,trykket,og klemt på sånn at alskens nervepunkt er helt i opprør! På bussen hjem etter siste økt var jeg skjelven,kaldsvett og kvalm. Men når jeg tenker på den dagen jeg gikk rett i betonggulvet med hofta først, så er dette av det gode! Ondt skal ondt fordrive. :lol:   Damen som er ansvarlig for all denne plagingen er fakstisk veldig hyggelig,og har tid til å lytte,tilpasse og  komme opp med gode ideer,-i tillegg til at hun åpenbart er flink i det hun holder på med.  Hun plager meg for å være snill..  Helt logisk,ikke sant? ;)

Det var ingen god følelse å oppleve at jobben min som jeg liker så godt og faktisk gjør bra,-så det så,ikke lenger virker for meg..  Prøvde alle slags varianter: Dagvakter i to-team,en kombinasjon av dag og kvelds-vakter for å fordele belastningen..og så laaang tid med bare nattevakter fordi det finnes en (feil) oppfattning om at “nettene er jo så stille,atte..!”  ;)   Når det virket, så virket det kjempegodt..det er bare det at en “menneske-jobb” aldri er lik fra vakt til vakt, og det er titalls arbeidsoppgaver som er små i seg selv,men som “hoper seg opp” og skaper trøbbel både for meg og  andre…  Men jeg har andre muligheter; det tok litt tid før jeg fikk øynene opp for det, skuffet som jeg var,-men nå er det jo sånn at det er aldri for sent å finne på noe smart! :) Etter en kasse  frustrasjon, stort papirkaos og utstrakt  møtevirksomhet fikk jeg endelig en saksbehandler hos NAV som det ser ut til at jeg skal få beholde. ;)   I kombinasjon med “praktisk helsehjelp” (Bøy og Tøy-trening og medisin tilsammen heter det  på byråkrat-språk)  skal jeg gjennomføre en etterutdanning/tilleggsutdanning  så tidlig som mulig fra årskiftet.  Hurra!! :)   Om det blir skolegang på den gamlemåten,praksis,kurs eller en kombinasjon av disse er ikke helt klart enda,men ting skjer!!

Jeg har en idee om at sosialkunnskap/rehab og psykiatrien kan være en god ting..  Når jeg kan legge det til fagbrevet mitt,så tror jeg det kan gjøre susen! :)   Spennende tider kommer!  Gullegodt,vet du.. :-D

Hårklipp er  helt ordinært. Ingen ting sjokkerende med den saken..  Ikke er fjerning av hår under armene en ny idee heller. Det er faktisk veldig praktisk og en estetisk fordel når halternecktopper og stroppeløse kjoler skal benyttes mener jeg.  Men: Det finnes hårfjerningsideer og ikke minst på områder som er skremmende..! :lol:

Jeg var innom et spa-og velværested for å gå i anskaffelse av diverse såper,kremer og andre livsnødvendigheter da jeg kunne høre et hyl,skrik eller vræl som fikk blodet mitt til å fryse til is!  Hva i alle dager..? ? Er et liv i ferd med å gå tapt?!  “Velvære” var det siste jeg tenkte på,forstår du.  Spaboutiqe-damen blunket ikke en gang!  Hun var det som på ny-norsk kalles “cool as a cat” :cool:   Så gikk det opp for meg i all sin gru..! Det kan ikke være annet enn hårfjerning med varmvoks som pågår!   Jeg er eier av et modig harehjerte så jeg har ikke annet enn andrehåndsinfo om saken,-men det holder,vær sikker…  Varm voks blir påført på de mest intime steder,så etter at voksen er blitt avkjølt skal den selvfølgelig fjernes,sammen med den uønskede hårveksten.. ¤grøss!!¤  ;) Det gjøres på følgende måte: Et stk spaboutiqe-dame som ikke er plaget med så altfor mye medfølelse eller samvittighet, RØSKER LØS varmvoksen med et veldig bestemt rykk mot hårvekstrettningen..! :evil: Så langt må dette oppleves som et mareritt.. kan ikke forstå annet..  Men så kommer det verste: Det må gjentas en gang til..på den andre siden (høyre eller venstre,alt ettersom..!) om ca 10 minutter! :eek:

Så det er visst noen ting det er vanskelig å bare gjøre en gang her i livet..! ;)

1000-års kaldt skal det bli i vinter!  Jeg vet ikke hvor kaldt det var for 1000 år siden,men jeg vet hvor kaldt det var i fjor..og om jeg så fra det tidpunktet trekker fra 999 år og kan sammenligne,så har jeg mest lyst til å gråte en skvett! :lol:

Det snør her hos meg. Jeg liker det ikke!  Jeg har bunkret kakao,og et nytt mykt og loddent pledd er kommet i hus. Bøker er bestillt, og jeg trekker ned halsen etter skilpadde-prinsippet,runder skuldrene og forbereder meg til vinteren.. ;)   Min søster Juvelen hadde en gullegod idee: Tenk å være bjørn og kunne spise,nyte våren og sommeren,spise litt til,bade,spise enda mer,klatre i trær og spise igjen,leke med 2-3 bamsevenner og spise enda mer enda en gang..for så å gå i hi sånn i begynnelsen av November..!  For deretter  å komme fram i slutten av Mars;uthvilt og superslank! :lol:

Men det er ganske ok å være seg selv også… Det skjer stadig nye og spennende ting! :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Bocca,en dverghamster og posttyveri! :)

av Cezanne-2 in oktober 11, 2010
Kategorier dverghamster, dyr, fakta, godteri, gullkorn, navneforvirring, posttyveri, sjokolade, skjønninger

Stikkord:

Jeg liker sjokolade.  Min største favoritt ligger i den 4.hyllen (ja,det er mange hyller med sjokolade på butikken!) og navnet er Bocca! :)    Nam! :)

Det er mange fordeler med Bocca,forstår du. Den er mørk,-har et kakaoinnhold på 70%.  Forpakkningen kan fortelle at det er 12 gram kostfiber  pr 65 gram sjokolade. Ikke inneholder den hvitt sukker heller..  Så er det jo alle disse antioksidantene som hjelper mot nær sagt alt i hele verden. :lol: Det kan da ikke være noe annet enn et gullkorn,vet jeg vel!  Men det aller beste med Bocca er at jeg får ha den helt for meg selv…i allefall om det er flere ting å velge mellom i skapet..!  Du forstår det at Stormagepus er det som på trøndersk kalles en “snavelldaill”,-en som er veeeldig glad i godteri, og som alltid har plass til sjokolade!  Bocca er ikke Stormagepus sin favoritt.. Så jeg kan være ganske så  sikker på at jeg får ha mine sjokoladebiter i fred.  Det er et helt naturlig vern som fungerer utmerket for mine favorittbiter! :)

Så får jeg heller leve med at jeg  av og til finner twist-papir i senga..midt på natta! :lol:

Kjæledyr. Jeg savner å ha en liten pelskledd venn jeg kan være glad i, og ha som trivelig selskap. Jeg møtte en ørliten sjarmør for en stund siden. En dverghamster. Han var ikke stort større enn en fyrstikkeske,forstår du! :)   Dverghamsteren hadde det som jeg må kalle et kassebur.  Halvt om halvt en tre -og metallkonstruksjon bodde den  i der i dyrebutikken. Den hadde det som kalles “hamsterblanding” en skål,minigulerøtter hadde den som knask, og masse høy!  Pelsen var ganske lang,nougatfarget med og  en hvit flekk på brystet.  Lange værhår som den pusset med stor iver og entusiasme. En bitteliten snute, og mørke glittrende øyne.  Han var bent ut sagt så nusselig at jeg ble forelsket med en gang! :)

Jeg vet ingenting om hamstre. Må lære først. Hvor mye mat skal den ha? Hvor ofte? Hva kan den ikke spise?  Hvordan foregår pelsstell? Kloklipp? Vaksiner? Må skjønningen til doktor`n flere ganger i året?   Levealder?  Alt sånt må jeg finne ut av før jeg kan tenke på å få hjem en ørliten sjarmør i pels! :)

Når jeg surrer med ting og tang skaper det unødig prakk og plag.  Jeg har opplevd å lete etter mine svarte ankelstøvletter i nesten en halv time,før jeg husker at jeg hadde på meg de blå snøreskoene mine…!   Eller jeg er nært et nesten hysterisk stressanfall fordi jeg ikke kan finne brillene mine,-så oppdager jeg at jeg har de oppå hodet når jeg skal rive meg i håret! ;)   Men når posten min forsvinner..?   Posten forsvant uten at jeg hadde den fjerneste anelse om at jeg hadde en avtale klokken 09:00 om morgenen,for det sto jo i det brevet som forsvant!  Hvem tyven var? Stormagepus! Han leste sitt eget etternavn på konvolutten og da var jo saken grei,ikke sant..? :)   Så når han kom hjem og kunne fortelle at han hadde møtt opp til min avtale, visste jeg ikke om jeg skulle le eller gråte..!  Etter en telefon for å forklare at Stormagepus ikke helt er vant til at jeg har samme etternavn som ham,så fikk jeg en ny avtale ganske raskt,-heldigvis, for det er her snakk om ventelister som er lange som flere uår!!

Stormagepus har post-karantene.. i allefall frem til brevet fra tannlegen kommer..! :lol:

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

7 fakta,tilfeldigheter og ut på tur! :)

av Cezanne-2 in oktober 5, 2010
Kategorier fakta, familie, gaver, gleder, gullkorn, helgetur, tilfeldigheter

Stikkord:

Det var denne utfordringen da..! Jeg er ikke så flink til sånt,men jeg prøver en variant der jeg tar bare de 7 tingene,-oppskriften er vel godt nok kjent der ut i bloggeland! :)

  1. Jeg er tvilling. Har en flott søster! Mange likheter,-og det er jo en god ting. ;) Men kanskje det er ulikhetene som knytter oss tettest sammen..!
  2. Elsker bøker! Det finnes så mange historier,spennende karakterer og flotte steder i bøkenes verden. Så blir jeg jo av og til inspirert til å finne nye opplevelser og gulkorn av all lesingen! :)
  3. Har en adoptivkatt som heter Maxima. Hun er en sort/hvit skjønnhet med grønne øyne. En pelskledd venn som trenger en smule assistanse i livet, og jeg vil gjerne hjelpe!
  4. Jeg liker folk i alle varianter. Det finnes så mange flotte,spenstige og trivelige mennesker der ute i geografien.
  5. Later som jeg er kreativ; derfor strikker jeg små firkanter og syr dem sammen til noe som kan ligne på et lappeteppe.. Mamma`n min skal lære meg å strikke raggsokker.. Må jo starte et sted! ;)
  6. Eier et modig harehjerte.. Har lenge vurdert om jeg tør å lære å kjøre bil..  Har prøvd,forstår du…. En dag så kanskje jeg kjører rundt i en bitteliten knallrød bil..!
  7. Har en vegg i stua som er reservert fotokunstskatter! Når jeg finner et gullkorn så skriver jeg mail til fotografen og spør om h¤n vil selge en kopi. Nummerert og signert,så klart! Jeg venter på to skatter som er på vei til meg..! :)

Noen ganger bare skjer det saker og ting…  Det handler om “det ene minuttet”  fra eller til…Tilfeldigheter kalles det!  Her om dagen var jeg på vei ned til byen for å møte min gode venninne til Champagne-lunch og frisørtimegave; en flott dag der vi koste oss stort og gjorde akkurat det vi ville,-hele dagen! Gullkorn. Men altså: på bussturen ned til byen er det jo en del stopp,folk skal jo av og på bussen,vet du. Jeg satt der og kikket ut av vinduet og bare tenkte på små og store ting.. så får jeg øye på en dame jeg kjenner godt: Min mor! Hun var sammen med Mamma`n og Magnusgull. De skulle ned til byen de også,og det var jo koselig å treffes sånn helt sånn..ja, tilfeldig! :)

Det er andre tilfeldigheter også,de som oppstår når det skal trekkes en lapp fra en hatt. Sist gang var jeg nr 2 i trekk-lappe-køen. Det handlet om muntligeksamen i sosial-og samfunnsfag. Ikke noe småtterier,forstår du!  Det endte med at jeg fikk den delen av pensum som passet meg aller best.. Det gjorde  godt for et modig harehjerte som hadde lest,lest og lest! :)    Så finnes det tilfeldigheter som er så store og viktige at det er skremmende å tenke på hva som hadde skjedd om jeg ikke var akkurat der i det minuttet..   For drøye 7 år siden så bestemte jeg meg for å ta en tur for å ta et glass vin på et trivelig sted,på kvelden den 17.mai,-av alle dager i året!  Der møtte jeg helt tilfeldig en del kjente. Og en jeg ikke kjente..men ble kjent med ham,-en god ting! Det at jeg bestemte meg for å beholde Stormagepus er ingen tilfeldighet..! ;)

Høsten. Det er en fin tid å reise på tur. Vi skal ikke så langt. Men vi gleder oss til Østersundhelg! :)   Vi har funnet et koselig  hotell i sentrum av byen.  Stormagepus,jeg og mamma er det som skal på tur. På den måten blir det familietur,-og det er jo alltid et gullkorn! :) Planen er å være i Østersund sånn ca i 12 tiden,sånn at vi kan slenge fra oss helgebagen,før vi finner et spennende sted å spise lunch. Kanskje det blir en vietmamesisk nudelrett? Eller kreolsk kyllingsalat? Fransk løksuppe med krutonger? Det er masse å velge mellom….

Vi skal vandre i gatene og se på folk,utstillinger og vannet. Når vi føler for det skal vi ta en pause på en trivelig svensk cafe.  Sjansen til å finne skatter som kan virke som julegaver skal benyttes,så klart. Så skal jeg se om jeg kan finne på noe spennende til meg selv også! :lol:

Ja..så glemmer vi selvsagt ikke den sære og berømte grensehandelen på turen hjem..!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Frisøroverraskelse,Stormagepusbursdag og fargesøk på IKEA! :)

av Cezanne-2 in september 30, 2010
Kategorier Betraktninger, bok, bursdag, champagnelunch, dame, farger, forsøk, frisører, gaver, gleder, gullkorn, hårklipp, ikea, stormagepus, venner

Stikkord:

For en stund siden fikk jeg vite at jeg  måtte møte opp et bestemt sted til bestemt tid..for en overraskelse! Overraskelsen ble overraskende flyttet til førstkommende Lørdag. :) Klokken 11:30 starter det med Champagne-lunch! Det er jo bare hallingkast-herlig! :)   Det er her snakk om smørbrød etter Dagobert-oppskriften,forstår du. Et glass champagne eller to, sånn at vi virkelig får den rette shwungen på det hele, gjør det jo mer interessant…  To voksne,urbane og trendy damer som vi er, – vet å gripe opplevelser og muligheter med begge hender. -Det er lov å si det selv,når man ikke har potteplantemafiaen å stole på..! :lol:   Så er det frisørbesøk som gave,-for det hadde jeg fortjent, kunne min gode venninne fortelle meg.  En gave og oppmuntring som virkelig har sprett!  Et gullkorn,ikke sant? :)

Vi skal til en av byens beste frisører,-ventetiden for time hos dette funnet av en frisør måles i lysår!! Det er i sannhet en god ting å ha en super venninne som har forbindelser her i by`n..! ;) Jeg gleder meg uhemmet til å tilbringe 2-3 timer med egenpleie, og godt selskap. Frisyren? Tja..  Det er her snakk om en grunnfasong som kan sammenlignes med Karius og Baktus-stilen…  Kort og rufsete.. Etter “har sovet med håret på”-ideen!  Vi skal virkelig kose oss: Skravle,se på de siste trend-fotoene og si vår opprikige mening,drikke iste og slappe av…   Jeg er overbevist om at det også  blir mye latter! :)   Hva vi finner på etter frisørsalongoppholdet,-ja,da er det vel på tide å finne et egnet sted i by`n der vi kan starte på oppgaven med å male byen rød!  Med en slik lade-batteriene-dag er jeg ikke i tvil om at vi greier det også! :lol:

På Søndag har Stormagepus bursdag. Han blir 53 år,men det vil han ikke at noen skal vite,så det må du ikke fortelle bort til noen… ;)    Vi samler de vanlige mistenkte til middag. Det er blitt en fin tradisjon. Denne gangen er det viltgryte på menyen. Elg.  Litt uvanlig her i gården,men vi tilsammen er vi modige, og kaster oss ut i verden av matopplevelser!   Enhver form for famliesamling foregår etter prinsippet om organisert kaos…   Alle finner en plass om de kan kalle sin, og så er vi i gang! :)   Noen vil ha det ene,men ikke det andre. Et par sjeler vi gjerne bare prøve litt,mens andre vil prøve alt.. Med untak av planlegging av postran og andre uhumsketer,er alt lov her i huset! ;) Nå er den sånn at Stormagepus har nesten alt her verden,og det er nært innpå unødvendig vanskelig å finne på en bursdagsgave med sprett.

Denne gangen jeg bestemt at gaven blir en mustasjesaks (det er jo et must for mustasjeklubb-medlemmer!) og en bok.  Denne gangen får han dispensasjon fra regelen om bøker med myke permer. Klare betingelser følger med..!  Det er egentlig et krav,forstår du,-Stormagepus kan finne på å sovne midt i lesingen ( Helt utrolig,ikke sant?) og da er det svært viktig at han ikke slår seg ihjel..! ;) Hvilken bok? Vet ikke..   Tenker så det knaker, og det er en viss mulighet for at jeg må hente inn litt hjelp og inspirasjon fra omgivelsene. Forslag og ideer er jo alltid en god ting! :)

Stormagepus er lett å glede.  Noen ganger blir han glad for misforståelser også.. Her for noen dager siden var han sikker å at det var Mandag,og du skulle ha sett hvor lykkelig han ble når jeg kunne fortelle ham at: “Nei,det er Søndag,og du skal ikke på jobb før i morgen..! :)

IKEA. Ikke for å være vanskelig,men det er ikke mitt favorittsted. For all del,de har mange flotte,praktiske og spennende ting.  Jeg drar ikke på IKEA alene,i frykt for å aldri komme meg ut derifra..! ;) I dag var vi på fargesøk på IKEA,en utfordring i seg selv for et harehjerte med fargeskrekk,-men da jeg hadde gått forbi duker,lys og servietter for 3. gangen ble jeg en smule mistenksom.. Hvor mange avdelinger med slikt finnes det her..?  Heldigvis så fikk jeg litt hjelp, så jeg kom på rett spor igjen,så jeg fant igjen Stormagepus,slik at vi kunne lete videre etter farger!

Gulvteppe er fin ting ting å ordne med når stuegulvet er ferdiglagt. Ok,så ble det ikke det mest fargerike teppet i verden,men det har innslag av sølv innimellom all cremefargen… Puter. Da ble det straks mer sving på tingene,vet du. Den ene puten har 3 forskjellige rødfarger. Den andre har broderier i 4 farger..Et spenstig retrofunn! :)   Ganske store blåfargede puter fant jeg også,men da holdt Stormagepus på å få hetta! Jeg argumenterte det jeg var god for.. “Ja,men du har jo i lang tid vært ute etter mer FARGER!”  Blått er jo en farge…  Stormagepus forklarte at det fikk da være måte på å gå overbord sånn i første omgang..! Jeg er ikke spesielt god med farger jeg heller,men hallooo..?!  Stearinlys da! Det er sikkert tingen!  De finnes i alle farger,og det må da være en god idee å få med 3-4 forskjellige farger hjem?  Ja,helt klart! …så lenge de ikke er oransje eller rosa!!   Jeg fikk da med noen delikate  jadegrønne lys i glassformer.

Jeg må selvfølgelig ikke glemme oppvaskbørsten..Den er helt ny og knallrød! :lol:

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Vinsmaking,cola i hele butikken og husarbeid! :)

av Cezanne-2 in september 25, 2010
Kategorier Opplevelser, Vinsmaking, coladusj, gullkorn, husarbeid, jobb

Stikkord:

Edel drikke. Ja,det er mange som bruker de ordene om sin fremstilling av forskjellige typer “drikke”…Enten det er vin,cognac,whiskey eller øl. Det hele er til syvende og sist en smaksak!  Jeg liker øl,har 2-3 favoritter. For en del år siden sto det vinsmaking på planen. Jeg hadde en følelse av at det kunne bli en heller..vel,interessant opplevelse,siden jeg ikke vet noe som helst  om vin,-rent bortsett fra om jeg liker den eller ikke..! ;)

Det var en liten vinskvett i maaaange glass som var gjort klart til den store “Bli kjent med vin”-opplevelsen. Det var både rød og hvit vin. Vi fikk forklart hvordan smakingen og ikke minst spyttingen skulle foregå! ;)   Såkalt null-brød,-en helt smakløs  liten brødpinne skulle knaskes mellom hver vinsmak.. Så var vi i gang! :)   Rødvin først. “Et Fransk Eventyr” kunne disse vinfolkene fortelle meg at det var.. Årgang. Den fikk jeg med meg,det sto på flasken! :) Lukt. Helt ærlig det luktet litt røykaktig,men eller så kunne jeg ikke merke noen annet enn rødvinslukt.. Smak. Den er jo enda verre,forstår du! Hint av citrus.. en kraftig nøtteaktig bunnnote.. en svak syrlighet som kunne minne om løv..! Det er ikke meningen å være vanskelig,men  altså…  Hæ?!?   Jeg kan fortelle deg at hvitvin er min favoritt,-ikke rødvin,men jeg fant ut at det så ut som rødvin,luktet som rødvin og smakte som en passelig god rødvin.. Neste så også ut som rødvin,luktet som rødvin,men smakte aldeles forferdelig!  Så over til hvitvin… Det er ikke mindre komplisert det heller,vet du. :)   Den første hvitvinen så ut som hvitvin,luktet som hvitvin og smate faktisk veldig godt. Den andre så egentlig ikke ut som hvitvin,-den hadde en svak litt “rar” grønnfarge, men den luktet hvitvin,og smakte veldig surt..!

Det er helt trygt å gå ut i fra at jeg ikke vet noe mer om vin i dag,enn hva jeg gjorde den gangen…men jeg vet om jeg liker smaken eller ikke..! Og det er jo alltid en god ting,-på den måten ender jeg ikke opp med fæl vin mer enn en gang! :lol:   Men vi hadde det veldig trivelig sammen med folk som koste seg,delte sin kunnskap med oss og lot oss prøve mange varianter. Det er jo et gullkorn! :)    Så var det jo en som glemte å spytte ut de fleste smaksprøvene..  Han kunne senere fortelle at det i sannhet hadde vært en berusende aften! ;)

Selv de enkleste ting kan gå veldig galt! ;)    Det å hente posten er jo noe hvem som helst kan få til.. Nja,det hender det går galt det også,vet du. Kommet halveis opp alle trappene,-og så, på forunderlig vis flyr posten over rekkverket og flagrer hele veien ned i kjelleren..! Fordelen er jo selvsagt at jeg får lagt inn litt trim i hverdagen med trappegåing! ;) Bæring av syltetøyglass er ikke noe for amatører,så det er sagt. Syltetøyglassene er noen sleipinger som  uten forvarsel kan finne på å hoppe rett ned på gulvet!  Det spiller ingen rolle om det er blåbærsyltetøyglass eller jordbærsyltetøyglass,de har alle denne iboende egenskapen,forstår du!  Klesstavtiv av nær sagt alle typer er nært innpå livsfarlige.. Noen har metallarmer på sidene som ved den miste feil smekker sammen rundt ørene på deg, akkurat i det du skal bøye deg ned for å hente opp neste plagg fra vaskebaljen… Disse som står ute i hager og kan snurres rundt har jeg enda større respekt for; forekomsten av stygge fall fra slike små trappestoler som er så hendige for å nå de ytterste og øverste snorene på stativet,skjer med jevne mellomrom.. Disse fallene skjer i det skundet du strekker deg så lang du er for å få klesklipen “over” klesvasken. Spensten min er ikke all verden så jeg henger med så lenge som mulig,før jeg lander på trynet. Gressplener er som regel myke, og landingen er er mer ydmykende enn smertefull,-noe å være takknemlig for! :)

Det som av og til er virkelig kronglete er å få den nyinnkjøpte colaflasken ned i handleposen,uten at det skjer en hendelse. Det virket ikke i dag heller..! :)   En pose har jeg allerder fått pakket på folkelig vis,så den står på det lille pakkebrettet i enden av kassabåndet. Så pose nr 2…  Melkekartongen i det en hjørnet av posen. Så er det colaflasken som skal ned i posen og plasseres i det andre hjørnet, for å gjøre posen mer stabil og lettere å bære hjem. Når jeg så griper colaflasken og skal dytte den nedi,glir posehjørnet med melkekartongen utenfor pakkebrettet… En sprukket melkekartong er ingen god ting,så jeg griper posen med begge hender,-Ja,jeg slapp colaflaska! ;) Den gikk inn for en kraftig landing på gulvet. Jeg plukket opp flasken, og kunne se trykket i flasken… Toppen sprakk : Folk og fe søkte dekning der det var mulig, og der sto jeg midt i coladusjen!! :lol:

Denne dagen har vært fin den.. jeg skal ikke ha brødskive med syltetøy,og ikke skal jeg henge klær til tørk,-det får være grenser for unødig sjanser på en og samme dag! ;)

Husarbeid. Jeg har ikke noe i mot husarbeid. Det er oppgaver som er laget slik at de virker etter “instant reward”-prinsippet. En godt ting! :)   Det å rydde unna aviser,ukeblader og magasiner og kaste dem i resik`en. Vips!-så er det ryddig og pent igjen! Støvsuge stuegulvet,-og dra over med en grønnsåpe våtmopp.Vips! gulvet er skinnende, og det lukter friskt og rent. Oppvasken.. Det er en stund siden jeg vasket opp i kummen,det er oppvaskemaskin her i huset,-men det å se glass,kopper,og tallerkner bli blanke og rene,-det minket nedi kummen…og når oppvasken var klar så kunne jeg tørke over benker og bord. Se på det ryddig og koselig kjøkkenet mens jeg koste meg med  en kaffepause! Gullkorn! :)

Under utdanningen og arbeidspraksisen min,fant jeg en liten jobb utenom alle skoleplikter. Alle må vi jo ha noe å leve av. ;)   Jeg var husmorvikar i noen måneder. Det at jeg fikk denne jobben godkjent som praksis, og kunne korte ned utdanningstiden er jo en godt ting,-men det er sånn at jeg stortrivdes med jobben! :) Det var alt mulig; middagsforberedelser,vinduspuss,klesvask,møbelpolish,omsorg for en liten hamster,eller var det et marsvin..? (Jeg tuller og roter alltid med den hamster/marsvin-greia! ). Folkene som bodde i huset var vennlige og hyggelige folk,og de viste at de satte pris på det jeg gjorde. Det gleder jo bestandig. :)

Selv om det er sånn at husarbeid “virker” hver gang,er det jo alltid best når det er unnagjort! ;)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Snavling av pålegg,julegaver og sangfugler! :)

av Cezanne-2 in september 23, 2010
Kategorier Betraktninger, Julegaveløftet, dyr, eksotisk, ekstragaver, familie, favoritter, gullkorn, høst, luksus, papegøye, sangfugler, skjønninger, snavling

Stikkord:

Det å snavle pålegg er en vane,eller uvane som ikke alle setter like stor pris på!  Pålegg skal ligge oppå en brødskive,vet jeg vel. Alt annet er jo nært innpå en uansvarlig luksus…! ;)     Når snavellsyken har grepet tak,-og det har vært sørgelig tomt for godteri,- har veien til sjokoladepålegget i skuffen vært altfor kort innimellom!  Snavellsyken er sterk,og når selvdisiplinen vakler på skjelvende ben,er jo resultatet nærmest gitt på forhånd..  :lol:

Men så skjedde noen her i verden! Pålegg er jo mat..og mat er jo både godt,sunt og veldig viktig,så hvorfor ikke “finne på noe nytt”?  Pålegg i alle varianter; roastbiff, leverpostei,kalkun,salami, og skinke,- pluss alskens annet fantes plutselig i nye delikate forpakninger,med ganske mange løvtynne skiver og mottoet var: MANGE tynne skiver er bedre…spis,bare spis!  Hæ?  For 4-5 skiver løvtynne skiver  spansk urteskinke på EN brødskive er vel farlig nære påleggsnavling..er det ikke det da..? ;)    Jeg forsto at dette ikke var bløff da jeg ble invitert til sommerlunch hos en venninne; det var  fat med alle typer pålegg du kan tenke deg, -og det at de stakkars brødskivene  var knapt  synlig under alt pålegget, var bare sånn det skulle være,forstår du!   Det må  da være et gullkorn..?  :)   Det minnet meg om hotellfrokoster rundt omkring i den store geografien opp gjennom årene,vi ungene spiste pålegg til det tøt ut av ørene på oss, for det fikk vi jo aldri lov til ellers,det er sikkert! :lol:

Da jeg var innom hos Mamman i går, hadde hun gått til innkjøp av en pæreskinke. Den lå der på skjærebrettet og en veldig skarp kniv var også på plass. Gjett om vi snavlet pålegg!   …..  Bælming av flere liter saft etter noen timer for ikke å tørste ihjel, er en bitteliten straff jeg kan leve med! :)

Det er blitt høst. Det er veien å gå for å finne våren igjen det. Sånn er det bare her i verden!  Når høsten har vart en stund kommer vinteren..  Det som er en god ting med vinteren, er at det er lagt inn en pause et lite stykke inn i den. En god ting! :)   En pause der godt oppvarmede rom pyntes,og det finnes levende lys overalt,-og famile og venner kan samles sammen og ha det lunt og trivelig!

Julen! Den er flott.  Det er de der dagene før Jul som har vært en smule kaotisk,forstår du..! ;) Så i fjor laget jeg en ny tradisjon. Jeg starter med julegavene tidlig,ja,sånn i slutten av September..  Det virker fantastisk godt.  3 Julegaver er i hus. Har krysset av på listen.   Jeg skal være med på Juleshopping som før,men med en hjerterytme som ikke er farlig..!  Gullkorn! :)   I fjor så kunne jeg merke at jeg er blitt en mer tålmodig juleshopping-pose-bærer…for andre!  Når det så var på tide med en helt nødvendig påfylling av kaffe for de stakkars jagede sjelene rundt meg,kunne jeg  spasere rolig avgårde for å ordne med de siste ekstragavene som alltid har fått plass under treet.  Tid til kaffe ble det også,-du verden,det er ikke småtterier det! :)

Når denne nye tradisjonen min får enda et par år på seg,skal du se at jeg får til å spikre syltetøy fast i taket også,-ingenting er umulig! :lol:

Zoo. Dyrebutikker. Der finnes alt som er fint for våre venner av alle typer! Så har de avdelingen der vennene bor..! Det er kaniner,fisker,..eh..rotter,hamster,marsvin og fugler!  Sangfugler. Det var mange av dem! Helt bedårende skapninger,vet jeg vel! Noen kom fra Afrika,andre fra Australia og noen fra Asia. En hadde blått hode og grønn kropp. Den bodde inni et stooort bur sammen med 8-10 andre sangfugler. En var ørliten og knallgul og den sang triller som hørtes ut som noen spilte på piano! :) En annen litt større en var hvit,blå og grønn,-den var mest opptatt av å kaste små kvister og sand veggimellom.

Det var en plakat som fortalte at vi måtte være nøye med å lukke døren bak oss,-forsiktig!,det var løse fugler der inne..! ;)   En papegøye var faktisk ganske stor; hvit og grønn med kam på hodet. Den “skravlet” og tittet på oss; kanskje den lurte på hva vi var, og hvilke kunster vi kunne…?   Lydnivået var utrolig  når jeg tenker på den ørlille størrelsen på de fleste fjærkledde vennene!  Det var som å være midt i sommeren!

En av disse små,-jeg tror det var en liten fink,-den kom helt bort til meg, og la hodet på skakke og plystret muntert. Tenk det at en så liten kropp kan ha en så modig sjel..!   Et gullkorn! :)

Vi har ingen pels,-eller fjærkledd venn her i leiligheten,det ville ikke være riktig.. Men jeg benytter alltid sjansen til å hilse på alle typer venner når jeg møter dem!  Det gjør alle dager bedre..også høstdager! ;)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Rundkast gjennom by`n,snegler og Nidelven Båtræs! :)

av Cezanne-2 in september 19, 2010
Kategorier båtræs, entusiasme, familie, gull, gullkorn, høst, konkuranse, latter, lykkelig, rundkast, snegler

Stikkord:

Det å forflytte seg fra et sted til et annet er noe vi alle gjør. -Og vi gjør det mange ganger om dagen. Sånn i nærmiljøet går jeg på mine to ben. Bussen er jo også et suverent forflyttningmiddel når distansen kan måles i mil!  Når det er ferie så gjør vi unna det meste av forflyttningen ved hjelp av et digert fly.

Men noen forflytter seg ved hjelp av hopp,sprett og rundkast! :)    På min vei over bytorget så ser jeg en som spretter over en benk,så stusser han i mot den nederste delen av sokkelen som Olav Tryggvason-statuen står på.  Det er flere som driver på samme måte..! En svinger så elegant over rekkverket på et av byens hoteller og mer eller mindre “går oppover” en stolpe,før han slenger seg videre avgårde..  Denne sporten har jeg sett på TV. Den har et navn,men det kan jeg ikke huske hva er.  Noen er så avanserte at de spretter over høye gjerder,foretar rundkast fra verandaer og og ned på lavere byggninger og så ned på bakken! Det er ganske utrolig -og skremmende-  å se på disse sprekingene som “rundkaster seg” gjennom byen! :)

Når det virkelig gjelder kan jeg komme opp i en ganske imponerende hastighet nedover trappene her i blokka vår..før jeg kaster meg ut hovedøren  og slenger meg rundt svingen..for å rekke forflyttingsbussen min! ;)

Mat.  En virkelig god ting. Eller hundrevis av gode ting! :)   Favoritter har jeg,helt klart. Husker at diverse familiemedlemmer sa til oss ungene (for snart 100 år siden..) : “Det er mat! og det er ingenting som heter uææhh,eller æsj..”  Joda,det er det!!  Snegler. Det er en av de matrettene (!??)  som er  uææhh, æsj og fydda! -samtidig! ;)   “Snegler i hvitløksmør med krutonger og papirka” sto det på menyen..  Hjelp!  I fullt alvor var det flere som valgte denne her..eh..vel..greia til forrett!

I en blandig av forferdelse og fascinasjon satt jeg å så på at denne retten ble spist,vurdert og kommentert etter det som sikkert er reglene for sånt… En av disse snodige menneskene spidder en snegle med gaffelen,og holder den mot meg på strak arm med oppfordringen: Smak!! :)   Jeg hadde faktisk to tanker i hodet på en gang: “Ikke bli dårlig..ikke bli dårlig”,det hjalp ikke noe særlig,-grønnfargen min kastet et skinn utover alle sammen rundt bordet! :lol:   Den andre tanken var : Jeg kommer til å være veeeeldig tynn før jeg engang tenker på å spise snegler..uansett variant!  Jeg fikk min hovedrett som var trygg og velsmakende: Lettsaltet torsk,agurksalat,gulerot og kokte poteter!

Desserten var “Lun skogsbærsymfoni med vaniljeiskrem”!  Den var faktisk et gullkorn.. Det var vi alle enige om! ;)

I dag har “Nidelven Båtræs” gått av stabelen! Det var 400 båter med. De var hjemmesnekkrede; maks 15 cm brede og 30 cm lange. Ellers var det fritt frem. Det var mange,mange fargerike kreasjoner som ble påmeldt,forstår du! Mange hadde også påmalt båtnavn i tillegg til navnet på eieren! :)   Seil i alle varianter og med ballong øverst i masten så kullseiling ikke skulle forekomme. Det er alltid en god ting! :)

Seilasen startet klokken 12:30 og det var nedtelling før startskuddet gikk, og alle båtene fosset fram fra startblokken! Distansen båtene skulle tilbakelegge var en liten  kilometer. Gøy!! :)   Magnusgull,Mamman,2 stk tante,og 2 søskenbarn dro ned til Nidelvens bredd for å delta i årets kappseilas.  Det var folk med knalloransje redningsvester i litt større båter(!) som fulgte med gjennom hele seilasen,i tilfelle det skulle oppstå en småbåtfloke,eller en liten hjemmelaget båt skulle forville seg inn i sivet ved bredden! Vi fulgte båtene langs elvebredden,og alle kom i mål!! Det ble premie som seg hør og bør for 1.2. og 3.plass og alle fikk diplom.

Så var det tid for underholdning og lek på de store gresskledde områdene ved Nidelven. Tante og Magnusgull kastet seg ut i det,forstår du! :)   Det ble mange runder på vippehusken,vi klatret i taustiger,rutsjet i mange og lange baner! En ørliten pølse-pause ble det,før vi ble med i en runde  “Du har`n!” ..og det beste av alt: Magnusgull fant et stort gjørmehull. Et STORT et!  Når han så stilte seg i midten,ble det vanskelig å få tak i ham..!  Til slutt hadde ikke tante noe valg;  Jeg kan enda høre Magnusgull sin latter over at han greide å lure tante uti..! :lol:

Jeg har ikke rutsjet,hoppet,løpt og klatret så mye på 30 år..!  Vi hadde med båten,vognen,saftflaske og noen kilo gjørme  på bussturen hjem! :)

Et gullkorn,forstår du!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Helg med Juvelen,”Claw hill” og en kjempeopplevelse! :)

av Cezanne-2 in september 15, 2010
Kategorier "claw hill", gullkorn, helg, juvelen, kjempeopplevelse

Stikkord:

Nå er Stormagepus i gang i gjen,forstår du! Det gir meg ikke noe annet valg enn å søke asyl enda en gang. Det er klikk-gulv på kjøkkenet det er snakk om. Oppvaskmaskinen må løftes litt opp fra gulvet,kjøleskapet skal få et “ferieopphold” på stua..  Så jeg er glad for at min søster Juvelen har innvilget min søknad! ;)

Vi har tenkt å gjøre alt og ingenting i helgen. Det blir krabbefest for to,med en passende vinskvett i glasset. Film blir det også; det finnes da noen dvd`er i hylla det går an å velge mellom. Kanskje det er et gullkorn i tv-programmet også?  Så skal vi skravle så mange ord i minuttet vi bare orker. :lol: Det er sånn her i verden at jeg og Juvelen kan snakke om hva som helst oss i mellom. En god ting. :)   Stillhet. Vi har den også vi..  Vi bare “er”. Ingenting MÅ foregå. Vi er sammen likevel.. i hvert vårt sofahjørnet med enten et halvvanskelig kryssord,eller de to siste kapittlene i en god bok. Jeg kan dytte borti Juvelen,-det er nødvendig,hun melder seg helt  ut når hun leser,-og spørre om hjelp til f.eks 7 vannrett på 9 bokstaver..!  ;)

Det er et gullkorn å ha en søster! Spesielt en som Juvelen,derfor har jeg med en liten ting fra “Glitter” når jeg kommer! :)

“Reality-Tv”. Ikke min favoritt. Langt i fra!  Likevel har jeg fått et nytt favorittprogram av den typen. Det går på Animal Planet og har tittlen “Claw Hill”.  Serien handler om Malibu,Slinky,Spike,Don,Morris,Thabita og mange andre pusegull som bor i en liten koselig  by på den engelske landsbygda..!  Det er Dronningen Samantha som holder styr på all sladder,rykter og avsløringer. :lol: Det er morsomt,spenstig og lærerrikt å se hva alle de pelskledde vennene har å gjøre i “Claw hill”,forstår du.  Her får alle passet sitt påskrevet,ikke minst alle de godhjertede,men akk så slitsommme menneskene..  De stakkars ansatte på kattehospitalet må jobbe hardt for å få Morris med på at diett er en god idee..  Malibu er jevnt ute om natta og driver med all mulig hemmelig aktivitet. Spike trener jevnt for å  lykkes med å fange sin egen mat,sånn at han skal slippe å bli sett ned på av sine egne..! ;)

Det er kommet kattunger i nabolaget også,forstår du! Samantha lovet å ta rede på hvem som er faren. Det er absolutt en god ting,-jeg vil jo ikke gå glipp av noe! :lol:

Det har regnet i hele dag! Selv om jeg glemte paraplyen min,så gjør det ingen verdens ting. :)   Klokken 13:oo i dag var det lunch med BB!  Litt nervøs,enda mer spent og veldig glad sitter jeg nærmest hovedinngangen. Når BB kommer ser jeg en dame som kan bare kan beskrives som..bittelita,spretten og blid! :)

Vi snakker om flere temaer; men mest om bøker,-gode som dårlige,eller rettere sagt hva som gjør dem til enten “gode” eller “dårlige”.  Skrivemetoder og teknikker..(Hennes! -jeg har ingen!)  Hvilke reaksjoner menneskers historie skaper. Nyanser. Rett og galt. Toleranse og forståelse. Rettferdighet. Styrke og svakhet.  Vi får faktisk til å spise litt innimellom all skravlingen også. ;) Penn hadde jeg med,vet du.  Boksignering. En til meg. Og to som gaver til mennesker som står meg nær!

På forhånd hadde jeg jo en del spørsmål til forfatteren. Jeg fikk svar på noen av dem,de andre “forsvant” på sin egen snodige måte,så jeg måtte jo sende mail når jeg kom hjem! Fikk svar også,-det er alltid et gullkorn å få sjansen til å ta turen “inn i hodet” på en forfatter!  Bilder! Å,du må ikke tro at jeg lot sjansen gå fra meg. :lol:   BB,boken og jeg er foreviget!

En regnfull dag uten paraply er gullegod den, når jeg får meg meg en slik kjempeopplevelse! :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00